Főoldal > EGÉSZSÉG > Így győzd le az őszi fáradtságot

Így győzd le az őszi fáradtságot

depressziófáradtságmozgásnyűgöspihenésvitamin
0

Írta: and

A napfény, illetve a meleg idő hiánya sokszor rányomja a hangulatunkra a bélyegét, és legszívesebben ki se mozdulnánk a lakásból. Jobb esetben megússzuk ezt múló fáradtságérzettel, viszont előfordulhat, hogy hosszabb időn keresztül elkísér minket ez a mélabús kedvtelenség. Sokan abba a hibába esnek, hogy átadják magukat neki, és a napjaik nagy részét otthon, a TV […]

A napfény, illetve a meleg idő hiánya sokszor rányomja a hangulatunkra a bélyegét, és legszívesebben ki se mozdulnánk a lakásból. Jobb esetben megússzuk ezt múló fáradtságérzettel, viszont előfordulhat, hogy hosszabb időn keresztül elkísér minket ez a mélabús kedvtelenség. Sokan abba a hibába esnek, hogy átadják magukat neki, és a napjaik nagy részét otthon, a TV előtt töltik, viszont ez nem megoldás. Ahhoz, hogy újra energiára kapjunk, tennünk is kell érte valamit!

Mozogj!

Valószínű, hogy sokan felkapják erre a fejüket, hiszen mozgással csak még fáradtabbak leszünk. Nos, ez így van, de különbséget kell tennünk pozitív és negatív fáradtság között. Amikor kedvetlenek vagyunk és legszívesebben ki sem kelnénk az ágyból, akkor az az utóbbi kategóriába tartozik. Hogy hogy lehetne ettől megszabadulni? Például mozgással, ami pozitív fáradtságot von maga után. Ősszel és télen a legnehezebb mozgásra bírni magunkat, pedig akkor lenne rá a legnagyobb szükségünk. Bizonyára mindenki tisztában van vele, hogy a sportolás során boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetünkben, ami hasznunkra válhat ebben az időszakban. Emellett sokkal pihentetőbb alvásban lesz részünk az éjszaka, így másnap már frissen, energikusan vethetjük bele magunkat a teendőinkbe.

Színek, színek, színek

Tudtad, hogy a vörös, illetve a narancssárga nemcsak felpörget, de melegít is? Ha hideg, esős napokon ezekkel a színekkel veszed körül magad, garantáltan nem fogod érezni az őszi fáradtság tüneteit! Szerezz be, – vagy ha kreatívabb vagy készíts – piros kiegészítőket a lakásba, illetve húzz a párnáidra narancsos huzatot, de a piros lámpabúra által keltett, nyári napnyugtára emlékeztető világítás is tökéletesen megteszi a hatást.
Az otthonunkon kívül ruházkodásunkban is érdemes megjeleníteni a vidámabb árnyalatokat, de vigyázzunk, ne viseljünk egyszerre túl sok színt, nehogy egy paradicsommadár benyomását keltsük!

oszifar2.jpg ()Rendezd át a lakást!

Életterünk megváltoztatása is igazán pozitív hatással lehet ránk. Ekkor elővehetjük kreatív oldalunkat, és átrendezhetjük a lakást, valamint kiselejtezhetjük a felesleges tárgyakat, bútorokat. Ez azért is jó, mert olykor mindenkinek kell egy kis változatosság, mivel azáltal feltöltődhetünk és erőre kaphatunk. Ezt nevezhetjük egyfajta tisztulási folyamatnak, hogy beengedjük az újat, a szokatlant.

Szaunázz!

Hogy néhány percre visszahozzuk a nyár rekkenő hőségét, üljük be egy jó forró szaunába, ami hideg időkben kész felüdülés! Mivel izzadáskor rengeteg méreganyagtól is megszabadulunk, nemcsak egészségesebbek leszünk, hanem a frissebbek is, főleg, ha miután kijövünk a kabinból, belemerészkedünk a hideg merülő medencébe: ettől garantáltan felébredünk!

Vitamindús étkezés

Talán mondani se kell, de a legfontosabb a vitaminokban gazdag gyümölcsök és zöldségek rendszeres fogyasztása. A hideg időkben hajlamosak vagyunk erről megfeledkezni, és előtérbe helyezni a nehéz, zsírosabb ételeket, melyek felmelegítenek, és eltelítenek. Rengeteg energiánk elmegy azzal, hogy szervezetünk megpróbálja mindezt lebontani, így nem csoda, ha fáradtnak és álmosnak érezzük magunkat. Ezért ha lehet, iktassunk be naponta az étrendünkbe egy kis nyers zöldséget és gyümölcsöt; hamarosan észre fogjuk venni a változást!

Saliris Resort****superior – Ahol Ég és Föld összeér…

Villámgyors fogyás tablettákkal

(T)egyél a menstruáció előtti panaszok ellen!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X