Főoldal > EGÉSZSÉG > 12 gyümölcs és zöldség, amit jobb, ha bioként vásárolsz

12 gyümölcs és zöldség, amit jobb, ha bioként vásárolsz

biobiogyümölcsbiozöldség
0

Írta: and

1. Alma Bármily meglepő első helyen végzett a listán az alma, amelyet a kutatás a leginkább szennyezettnek talált rovarirtó szerrel. 2. Zeller A zöldségek között a zeller lett a rossz értelemben vett befutó, melyen szintén sok féregirtószer maradványt találtak a kutatás során. 3. Eper A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a finom piros gyümölcs került, amelyet […]

1. Alma

Bármily meglepő első helyen végzett a listán az alma, amelyet a kutatás a leginkább szennyezettnek talált rovarirtó szerrel.

2. Zeller

A zöldségek között a zeller lett a rossz értelemben vett befutó, melyen szintén sok féregirtószer maradványt találtak a kutatás során.

3. Eper

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a finom piros gyümölcs került, amelyet nehéz alaposan megtisztítani, éppen ezért kisgyermekkorban nem is ajánlják a szakemberek a fogyasztását.

4. Őszibarack

Az apró “szőrök” között könnyen megtelepednek a rovarirtó szerek, melyek aztán károsan hatnak az egészségünkre. Ha nem tudod alaposan megmosni, inkább szedd le a héját, bár a vitamin abban található, ráadásul arra sincs biztosíték, hogy nem szívódik fel a gyümölcsben is. A legjobb, ha bio őszibarackot vásárolsz!

5. Spenót

biogyum2.jpg ()A zöld levél erezete miatti egyenetlen felszín remek búvóhely a kórokozóknak és rovarirtó szereknek. Érdemes főzés előtt alaposan beáztatni, majd minden egyes levelet külön-külön jól megmosni. De itt is jobban jársz a vegyszermentes változattal.

6. Nektarin

Bár a felszíne aránylag sima, mégis a kutatás során a gyümölcsön fellelhető volt többféle vegyszermaradvány is.

7. Szőlő

Nehéz megmosni, mert szemenként kellene, az sajnos nem elégséges, hogy a csap alá tartva ráengedjük a vizet, mert könnyen megtelepednek rajta a féregirtó maradványok.

8. Csemege paprika

A szendvicsek egyik kedvelt összetevője, de érdemes odafigyelni rá, hogy honnan származik. Ennél is részesítsd előnyben az organikus fajtákat.

9. Burgonya

Az apró kártevőktől muszáj megvédeni őket, így többnyire marad a vegyszeres kezelés. Mégis akad bio burgonya is – inkább ezt válaszd!

10. Fekete áfonya

Nagyon egészséges, ráadásul sokoldalúan lehet felhasználni (joghurt, sütemények, turmixok, stb.), de nem árt ha házi fajtát fogyasztunk belőle, amelyet egyáltalán nem fújtunk le rovarirtóval.

11. Saláta

Az egyenetlen felszín kedvelt búvóhelye az apró bogaraknak is, de a lista szerint a vegyszermaradványok is megmaradnak rajta.

12. Kelkáposzta

Finom főzelék készülhet belőle, persze csak ha nem rovarirtóval kezelt darabokat dobjuk a lábasba.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X