Főoldal > DIÉTA > 6 étel, amiből vegyél organikusat

6 étel, amiből vegyél organikusat

ásványi anyagbiodiétaegészségesételétkezésgasztrogyümölcsorganikustáplálkozásvitaminzöldség
0

Írta:

Jobban jársz, ha ezekből a finomságokból organikusat vásárolsz.

Alma

Menj el szupermarketbe és nézz körül, milyen almákat lehet kapni. A fura fantázianevű almafajták valószínűleg génmanipuláltak, ezek helyett inkább válassz egyszerűbb nevű, de tiszta, organikus almát.

Répa

Mint minden gyökérnövény, a répa is felszív mindent, ami a talajban van. A növényvédő-szereket ugyanúgy felszívja, mint a vizet és tápanyagot. Bármit is alkalmazzanak: pl. rákot okozó rovarirtót vagy az endokrin rendszert károsító gyomirtót, az végül a tányérodon fog kikötni.

Zeller

A zeller a reklámarca a növényvédő-szerekkel való visszaélésnek. Rendszeres monitorozással figyelik, milyen káros maradványok vannak a növényben. Sajnos igen sok adatot kapnak, beleértve néhány gyanús endokrin rendszer károsító szer maradványát. Légy óvatos, legközelebb csak organikus zellert vegyél.

organikus2.jpg ()

Kelkáposzta

Légy organikus, hogy tisztán tartsd a zöld smoothie-d. Egy kutatás szerint az ilyen zöld növények, amilyen a kelkáposzta is, nem tartoznak a 12 legmocskosabb növény közé. Azonban az is kiderült, hogy olyan neurotoxint tartalmazhatnak, mely a gyerekek számára igen károsak lehetnek.

Barack

Nagyon hosszú a lista, melyen a barackot érintő kártevők és növényi betegségek szerepelnek. Így az a lista is nagyon hosszú, amivel a hagyományos termelők védik a gyümölcsöt. A tesztelt őszibarackok 98%-a pozitív lett valamilyen növényvédő-szerre.

Koktélparadicsom

Egy adag koktélparadicsomban 13 különböző növényvédőszert találtak a kutatók. Ez azért lehet, mert a paradicsom felszínén egy olyan áttetsző burkot hoznak létre, amely szebben és frissebben tartja a zöldséget a szupermarket polcain.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X