Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 tipp a tökéletes méregtelenítéshez

4 tipp a tökéletes méregtelenítéshez

egészségméregtelenítéstisztulás
0

Írta: and

Ezért jó a testnek! A tisztítókúra hatására a bőr ragyogó lesz, mérséklődik a puffadás, hozzásegít a fogyás beindulásához, leküzdheted a folytonos édesség utáni áhítozást, és ami a legfontosabb, tele leszel energiával. De a méregtelenítésben is vannak jól bevált praktikák, módszerek, és vannak olyanok, amelyek túl megterhelőek a szervezetnek. A kiegyensúlyozott méregtelenítő táplálkozási terv tartalmazzon olyan […]

Ezért jó a testnek!

A tisztítókúra hatására a bőr ragyogó lesz, mérséklődik a puffadás, hozzásegít a fogyás beindulásához, leküzdheted a folytonos édesség utáni áhítozást, és ami a legfontosabb, tele leszel energiával. De a méregtelenítésben is vannak jól bevált praktikák, módszerek, és vannak olyanok, amelyek túl megterhelőek a szervezetnek. A kiegyensúlyozott méregtelenítő táplálkozási terv tartalmazzon olyan ennivalókat, amelyek javítják az emésztést, tisztítják a májat, és antioxidáns hatásúak is egyben. Az étrendnek ezenkívül elegendő glükózt vagy cukrot is magában kell foglalnia, hogy a testnek legyen miből energiát nyernie.

1. Falatozz probiotikumban gazdag ennivalókat!

A probiotikumban gazdag ételek „jó” baktériumokat rejtenek magukban, amelyek fontosak a méregtelenítő program során, hiszen nagymértékben hozzájárulnak a belek egészségéhez. Az olyan étkek, mint a joghurt, a kefir, vagy a savanyú káposzta bővelkednek probiotikumban, de táplálék kiegészítő formájában is hozzájuthatsz. A méregtelenítéskor kerüld az ízesített joghurt fogyasztását, ezeknek magas a cukortartalma, vagy tele vannak mesterséges édesítőszerekkel, helyette válaszd a natúr joghurtot!

2. Hidratálj!

mereg2.jpg ()A magas víztartalmú ételek és más folyadékok szükségesek ahhoz, hogy mintegy „átmosd” a szervezeted a méregtelenítés alatt. Ennek fényében legalább hat-nyolc pohár ásványvizet igyál meg naponta, és egyél elegendő mennyiségű, hidratáló hatású harapnivalót, például salátát, paradicsomot, uborkát, de a zöldségleves is nagyszerű alternatíva.

3. Egyél olyan ételeket, amelyek tisztítják a májat!

A máj az egyik legösszetettebb szervünk, és számtalan jele van annak, ha túlterheljük, ilyen például a fakó haj, a kóros fáradtság, a rossz emésztés, és az is, ha nehezen megy a fogyás. Vannak olyan ételek és italok, amelyek segítenek a máj megtisztításában, ilyen a citrom, a fokhagyma, a frissen facsart zöldség-, és gyümölcslevek, a hüvelyesek és a kurkuma. Az almának, az ananásznak, a répának, a káposztának és a céklának is nagyon erős májtisztító hatás van. Gyógynövények közül pedig a máriatövis, az aranygyökér és a pitypang lehet hatékony a májtisztítás során.

4. Fogyassz rostban bővelkedő ételeket!

A kiegyensúlyozott méregtelenítési tervben szerepeljen az oldódó és az oldhatatlan rostok kombinációja is! Az oldódó rostban gazdag ételek, például a zöldségek, gyümölcsök, szójabab és magvak a vérlipidekre, a koleszterinre vannak jó hatással. Az oldhatatlan rostban bővelkedő étkek pedig, mint a teljes kiőrlésű gabonafélék, a korpa, és a gyümölcsök héja segítnek a bélproblémák megelőzősében.

Még néhány hasznos tipp a méregtelenítéshez

– A méregtelenítés idejére teljesen szüntesd be a kávézást!
– Ha szabadnapod van, és azt otthon töltöd, kezdd a napot egy pohár meleg vízzel és add hozzá egy citrom levét!
– Ne fogyassz finomított lisztet, cukrot vagy olajban sült ételeket!
– Kerüld a zsíros tejtermékeket!
– Aludj eleget!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X