Főoldal > EGÉSZSÉG > Top 6 tipp, hogy idén elkerüld az allergiát

Top 6 tipp, hogy idén elkerüld az allergiát

allergia
0

Írta: and

Az allergia az immunrendszer hibás védekezése, amikor az ártalmatlan anyagokra túlzottan reagál a szervezet. A pollenallergia okozta kellemetlen tünetek csak hazánkban közel kétmillió ember mindennapjait keserítik meg, akár kora tavasztól egészen az őszi hónapokig. Az allergia elleni gyógyszerek a tüneteket jelentősen mérséklik, mégsem jelentenek tökéletes megoldást, mivel tovább gyengítik az immunrendszert. A legjobb, ha már […]

Az allergia az immunrendszer hibás védekezése, amikor az ártalmatlan anyagokra túlzottan reagál a szervezet. A pollenallergia okozta kellemetlen tünetek csak hazánkban közel kétmillió ember mindennapjait keserítik meg, akár kora tavasztól egészen az őszi hónapokig.

Az allergia elleni gyógyszerek a tüneteket jelentősen mérséklik, mégsem jelentenek tökéletes megoldást, mivel tovább gyengítik az immunrendszert. A legjobb, ha már kora tavasszal természetes immunerősítő kúrát alkalmazol, hogy garantáltan elkerüljön az idei allergiaszezon.

Kasvirág (echinacea)

A kasvirág a szervezet védekezőképességét erősíti, így a legjobb természetes gyógymód a pollenallergia ellen. Beszerzése egyszerű, mivel rengeteg formában kapható: cseppeket, teát, homeopátiás bogyót, tablettát, oldatot, sőt szopogatós cukorkát is készítenek belőle. Cseppekben szívódik fel a legjobban, a grapefruit-maggal kevert változata duplán erős immunerősítő. Nagy előnye, hogy gyerekek és kismamák is biztonsággal szedhetik a kasvirágot.

Csalán

A csalán kiváló természetes alternatívája az allergia elleni gyógyszereknek, mivel hasonlóan hat a szervezetre, mint az antihisztaminok. Teakúrát tartva méregtelenítheted a szervezeted. Három bögre tea az ajánlott napi adag, 1-2 evőkanál csalánlevelet 15 percig kell lefedve áztatni. Tabletta és kapszula formájában is kapható. Erős vízhajtó hatása miatt a meleg hónapokban különösen ügyelni kell az elvesztett víz pótlására.

allergia2.jpg ()Szőlőmag

A szőlőmag antioxidáns hatású, gátolja a szervezetben a káros oxidatív folyamatokat. Anitoxidáns képessége a C-vitaminénál közel 20-szor hatékonyabb. Egyensúlyba hozza a felborult immunrendszer működését.  A kivonatából készült kapszulából napi egy-két darabot kell bevenni, étkezés után. A filteres pollentea fő összetevője a szőlőmag-kivonat, így meleg ital formájában is fogyaszthatjuk, vagy a por állagú őrleményét akár joghurtba is keverhetjük.

Gingko biloba

A gingko biloba, azaz a páfrányfenyő az allergén vegyületek működését gátolja. Kúraszerű alkalmazása két-három hónapig javasolt kapszula vagy tabletta formájában. Teáját nem ajánljuk fogyasztásra, mivel levelében található ginkgolsav is, ami viszont allergizáló lehet.  Mivel a véralvadási időt növeli a páfrányfenyő, így véralvadásgátló gyógyszerek szedése esetén nem fogyasztható!

Vasfű

A vasfű, vagy más nevén verbéna is remekül erősíti az immunrendszert. A teát úgy készítsük, hogy másfél gramm szárított vasfüvet tegyünk egy csésze forró vízbe, és 10 percig hagyjuk ázni. Nemcsak teakúrát tarthatunk, hanem cseppekben is fogyaszthatjuk. Várandósság idején tilos szedni, ugyanis szülést elősegítő hatású.

Homoktövis

A homoktövis is remek immunerősítő. A homoktövis C-vitamin tartalma kimagasló (500 mg/100 g), ezenkívül bővelkedik  A-, E-, F-, B1-, B2-, P-vitaminban és karotinokban. Cinket, magnéziumot, kalciumot és értékes zsírsavakat is tartalmaz. Kapható koncentrátum, tea, lekvár formájában is, de a homoktövis-magolaj növeli legjobban a szervezet ellenálló-képességét.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Ezért érdemes a Duna Plazába látogatnod!

További érdekes és hasznos információkért nézd meg az alábbi videót!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X