Aszalt gyümölcsös sütemény Tápanyagtartalom 1/4 csészében: 150 kalória, 4.5 gramm zsír, 41 gramm szénhidrát, 2 gramm fehérje Hozzávalók 3,5 csészéhez: 2 csésze mazsola1/2 csésze pekándió1/2 csésze mandula120 gramm kimagozott datolya (kb. 7 db)4 szárított füge1/2 tk. őrölt fahéj1 csésze édesítetlen almaszósz1-2 ek. édes bor vagy gyümölcslé Elkészítése: Őröld le a száraz magvakat egy daráló segítségével. […]
Aszalt gyümölcsös sütemény
Tápanyagtartalom 1/4 csészében: 150 kalória, 4.5 gramm zsír, 41 gramm szénhidrát, 2 gramm fehérje
Hozzávalók 3,5 csészéhez:
2 csésze mazsola
1/2 csésze pekándió
1/2 csésze mandula
120 gramm kimagozott datolya (kb. 7 db)
4 szárított füge
1/2 tk. őrölt fahéj
1 csésze édesítetlen almaszósz
1-2 ek. édes bor vagy gyümölcslé
Elkészítése: Őröld le a száraz magvakat egy daráló segítségével. Tedd a magvakat, a mazsolát, a datolyát, a fügét és a fahéjat a robotgépbe, add hozzá közben az almaszószt és az édes bort (vagy gyümölcslevelet), hogy keverhető állagú legyen. Mixeld, ameddig összeáll a massza. Töltsd ki egy zárható edénybe, fogyasztás után pedig a maradékot a hűtőben tárold.
Thai pulykás hamburger
Tápanyagtartalom a zsemle nélkül: 252 kalória, 3.54 gramm cukor, 8.97 gramm zsír, 7.04 gramm szénhidrát, 35.14 gramm fehérje
Hozzávalók 4 hamburgerhez:
0,5 kg sovány pulykamell
1/2 csésze reszelt sárgarépa
1/2 csésze brokkoli, apróra vágva
3 ek. felaprított koriander
1 szeletelt zöldhagyma
1/2 tk. só
1/2 tk. pirospaprika-pehely
4 teljes kiőrlésű zsemle
Bébi spenótlevél
A mogyorószószhoz:
3 ek. natúr mogyoróvaj
1 ek. rizsecet
1 ek. szójaszósz
1 ek. víz
1 gerezd fokhagyma
1 tk. szezámolaj
1 tk. chilis fokhagymamártás
1 tk. méz
1/4 tk. őrölt gyömbér
Elkészítése: Készítsd el a mogyorószószt: keverd simára az összes hozzávalót egy turmixgép segítségével, vegyél ki belőle 4 evőkanállal, majd tedd félre. Mixeld össze alaposan egy nagy tálban a maradék mogyorószószt a pulykával, a sárgarépával, a brokkolival, a korianderrel, a zöldhagymával, a sóval és a pirospaprika-pehellyel. Formálj belőle 4 darab húspogácsát, majd süsd ki őket egy nagy serpenyőben közepes-magas lángon. Mindegyik húspogácsát 3-4 percig süsd oldalanként (lehetőleg olívaolajban és kétszer forgasd meg őket), ameddig a hús közepe már nem lesz rózsaszín. Ha elkészült, rakd a húspogácsákat a zsemlékbe, a tetejére pedig öntsd rá a maradék mogyorószószt. Tegyél bele egy kevés bébispenótot, hogy ropogósabb legyen, és már tálalhatod is.