Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 szuper tipp: Így élvezd az egészséges ételeket!

5 szuper tipp: Így élvezd az egészséges ételeket!

egészségélvezdételpozitív
0

Írta: and

Ha már te is szemben találtad magad azzal a problémával, hogy jobban vonzódtál az egészségtelen, zsíros-cukros ételekhez, mint az adalékanyagoktól mentes, egészséges falatokhoz, íme 5 tipp, amelyek segítenek (újra) felfedezned az egészséges ételekben rejlő örömöt. Változtass az ételhez való hozzáállásodon, és tanuld meg szeretni az egészséges, tápláló fogásokat! 1. Ülj le, ha eszel! Sokan gyakran […]

Ha már te is szemben találtad magad azzal a problémával, hogy jobban vonzódtál az egészségtelen, zsíros-cukros ételekhez, mint az adalékanyagoktól mentes, egészséges falatokhoz, íme 5 tipp, amelyek segítenek (újra) felfedezned az egészséges ételekben rejlő örömöt. Változtass az ételhez való hozzáállásodon, és tanuld meg szeretni az egészséges, tápláló fogásokat!

1. Ülj le, ha eszel!

Sokan gyakran nassolnak, miközben állnak, vagy éppen mennek valahova. Ha nagyon elfoglalt vagy a nap folyamán, akkor is szentelj pár percet a nyugodt étkezésnek. Azon kívül, hogy ne állva fogyaszd el az ebédet vagy a vacsorát, az is nagyon fontos, hogy lehetőleg mindig ugyanabban az időben egyél, így jobban szem előtt tudod tartani, mit fogyasztottál el a héten.

2. Csodáld meg az ételt!

Ha időt szánsz arra, hogy ne csak fald az ételt, hanem alaposan megrágd, valamint figyelmet fordítasz a színére, az illatára, kiélvezed alaposan a zamatát, sokkal szívesebben fogyasztod majd el a nyers zöldségeket is. Talán első hallásra furcsának tűnhet, azonban ez a trükk segít abban, hogy sokkal jobb és egészségesebb kapcsolatot alakíts ki az étellel, amit elfogyasztasz.

csodal2.jpg ()3. Vedd figyelembe, hogy érzed magad!

Ideges leszel, amikor az ételre gondolsz? Unalmadban gyakran nassolsz? Figyeld meg, mit érzel, és hogyan viselkedsz evés előtt, így tudatosan megakadályozhatod a mértéktelen habzsolást, vagy akár az érzelmi evést is.

4. Hagyd abba a habzsolást!

Ha csak úgy lapátolod az ételt a szádba, az nem csupán szorongással tölti meg az étkezéseidet, hanem egy ürességérzettel is párosul. Nem kell feltétlenül szuperlassan enned, hogy egészséges legyél, azonban ha figyelsz, hogy ne habzsolj, és mindent alaposan megrágsz, sokkal hamarabb érzed majd, hogy jól laktál.

5. Maradj pozitív!

Ha az egészséges étrend új számodra, akkor biztos időbe fog telni, hogy hozzászokj. Azonban ha ellenállsz a csábításnak, a tested meglepően hamar elkezd az egészséges, tápláló ételek után vágyni. Kulcsfontosságú ebben az esetben a pozitív hozzáállás. Ezáltal ugyanis nem csak jobban fogod magad érezni a testedben, hanem sokat teszel az egészségedért is, és egy egészen új módon élvezheted az elfogyasztott falatokat.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X