Főoldal > EGÉSZSÉG > A legegészségesebb, házi szószok nyárra

A legegészségesebb, házi szószok nyárra

focihumuszmártogatmeccsszósz
0

Írta: and

Szeretnéd a zöldségrudakat, a teljes kiőrlésű kétszersültet, vagy éppen a pitát feldobni egy ízletes, mégis diétás szósszal? A Wellness Cafe összegyűjtött neked 3 egészséges és ízletes variációt, amiket garantáltan nem ismertél eddig. Avokádós zöldségmártás (elkészítési idő: 10 perc) Hozzávalók 4 adaghoz: 100g friss, fejtett lóbab100g friss, fejtett zöldborsó1 érett avokádó 1 citrom leve1 paradicsom, kimagozva, […]

Szeretnéd a zöldségrudakat, a teljes kiőrlésű kétszersültet, vagy éppen a pitát feldobni egy ízletes, mégis diétás szósszal? A Wellness Cafe összegyűjtött neked 3 egészséges és ízletes variációt, amiket garantáltan nem ismertél eddig.

Avokádós zöldségmártás (elkészítési idő: 10 perc)

Hozzávalók 4 adaghoz:

100g friss, fejtett lóbab
100g friss, fejtett zöldborsó
1 érett avokádó
1 citrom leve
1 paradicsom, kimagozva, apróra vágva
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
só és bors

Elkészítése: Forrald a lóbabot és a borsót 2-3 percig. Vágd félbe az avokádót, távolítsd el a magját és kanalazd ki a húsát. Durván vágd össze és helyezd el egy közepes méretű tálban. Öntsd bele a citrom levét és keverd jól össze. Ezután add hozzá a lóbabot, a borsót, a paradicsomot és az olívaolajat, sózd és borsozd, majd keverd össze és tálalhatod is.

cekla.jpg ()Céklás-tormás mártás (elkészítési idő: 10 perc)

Hozzávalók 6 adaghoz:

1 db 400g-os konzerv csicseriborsó, átöblítve, megszárítva
250g főtt cékla
½ tk só
½ citrom leve
1 gerezd fokhagyma, zúzott
2 evőkanál tahini
2 tk őrölt kömény
100ml extra szűz olívaolaj
2 evőkanál tejszínes torma
Apróra vágott petrezselyem a díszítéshez

Elkészítése: Tedd az összes hozzávalót a turmixgépbe a torma és a petrezselyem kivételével, és keverd, amíg sima nem lesz. Az elkészült keveréket öntsd egy tálba, és egy kés segítségével keverd bele a tormát, hogy márványos hatást keltsen. Díszítsd apróra vágott petrezselyemmel, és már fogyasztgatod is. A céklás-tormás mártás kiváló teljes kiőrlésű kétszersülttel!

Pirított fokhagymás humusz (elkészítési idő: 15 perc)

Hozzávalók 4 adaghoz:

6 gerezd fokhagyma, szeletelve
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 db 400g-os csicseriborsó konzerv, átöblítve, megszárítva
1 citrom héja és leve
1 evőkanál tahini
Só és bors

Elkészítése: Tedd a fokhagymát és az olívaolajat egy közepes méretű serpenyőbe, és enyhén melegítsd, amíg a fokhagyma aranybarnává kezd válni, majd vedd le a tűről és tedd félre. Rakd az összes humusz-hozzávalót egy robotgépbe és keverd, amíg viszonylag sima nem lesz, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Tálald retekkel és átmelegített pitával.

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X