Mínusz 5 kg egy hét alatt! Fantasztikus nyeremények egy kattintásra! Mit szeretünk az őszben? A fák mesé
Fantasztikus nyeremények egy kattintásra!
Mit szeretünk az őszben? A fák mesés színű lombozatát, a szuper pulcsikat, a színes harisnyákat és a finom ételeket, amelyeket otthon, a meleg lakásban is elkészíthetünk.
Töltött burgonya
Pár szem krumplival kiadós főételt készíthetsz, és egészségesebb, mint a hagyományos rakott változat.
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Adag: 8
Hozzávalók:
4 db rozsdavörös burgonya
1 ek. teljes kiőrlésű liszt
1/8 tk. őrölt szerecsendió
csipet só
1 csésze 1%-os tej
¾ csésze 1%-os tej
1 csésze felaprított zsírszegény cheddar sajt
10 dkg brokkoli
3 szelet pulyka bacon ropogósra sütve, felszeletelve
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra. Szurkáld meg a burgonyát többször egy villával. Helyezd a sütőbe, és hagyd 1 órán át sülni. Villával ellenőrizd, hogy megpuhult-e. Hagyd a sütőt bekapcsolva.
2. Közben egy kis serpenyőben keverd össze a lisztet, a szerecsendiót és a sót. Add hozzá fokozatosan, habverővel keverve a csésze tejet. Kavard közepes lángon 5 percig, amíg besűrűsödik, majd vedd le a tűzről. Add hozzá a cheddar sajtot és keverd simára. Tedd félre.
3. A krumplikat vágd ketté hosszában, s helyezd el őket egy tűzálló tálban. Öntsd le a ¾ csésze tejjel és szórd rá a sót. Ezután mehet rá a brokkoli és a bacon, majd öntsd le a sajtmártással. Süsd össze kb. 10 percig.
Mit tartalmaz egy adag?
218 kcal, 3 g zsír, 11 g fehérje, 38 g szénhidrát, 5 g cukor, 5 g rost, 292 g nátrium
Áfonyás-sárgabarackos sertéssült
Beköszöntött az áfonyaszezon. Az érett bogyósgyümölcs tele van rákellenes antioxidánssal, és kitűnő a sültekhez!
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 7 óra
Adag: 8
Hozzávalók:
1 csésze apróra vágott áfonya
¼ csésze aszalt sárgabarack
½ tk. reszelt narancshéj
¼ csésze narancslé
1/3 csésze felaprított vöröshagyma
2 tk. almaecet
1 tk. mustár
1 tk. só
1 tk. reszelt friss gyömbér
80 dkg kicsontozott sült sertéskaraj
aprított snidling (nem kötelező)
Elkészítés:
1. Az áfonyán és a húson kívül alaposan keverj össze minden hozzávalót egy 4 literes vagy nagyobb fazékban. Add hozzá a húst, és szórd a tetejére az áfonyát.
2. Fedd le, és főzd alacsony lángon 7-9 órát, vagy amíg a hús teljesen meg nem puhul.
3. Vedd ki a húst, és vágd fel 8 szeletre. Öntsd a tetejére a mártást, majd díszítsd a snidlinggel.
Mit tartalmaz egy adag?
247 kcal, 8 g zsír, 34 g fehérje, 8 g szénhidrát, 5 g cukor, 1 g rost, 490 g nátrium
Szezámos grillezett zöldségek
Tankolj fel vitaminokból és tápanyagokból ezzel az egyszerű, gyorsan elkészíthető étellel!
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 25 perc
Adag: 4
Hozzávalók:
2 szem édesburgonya meghámozva, dió nagyságú darabokra szeletelve
25 dkg kelbimbó felaprítva
4 gerezd apróra szeletelt fokhagyma
2 tk. repceolaj
¼ tk. só
½ tk. pirított szezámolaj
frissen őrölt fekete bors
1. Melegíts elő egy fedett grillsütőt.
2. Az olajon és a són kívül minden hozzávalót keverj össze egy nagy tálban, majd tedd a mixet a grillbe. 20-25 percig grillezd, vagy ameddig meg nem puhulnak.
3. Tedd a grillezett zöldségeket egy tálba, szitálj a tetejére szezámolajat. Ízlés szerint sózd, borsozd.
Mit tartalmaz egy adag?
134 kcal, 5 g zsír, 4 g fehérje, 19 g szénhidrát, 5 g cukor, 4 g rost, 195 mg nátrium
Fotó: Profimedia – Red Dot