Főoldal > EGÉSZSÉG > Torta zöldségekből? Könnyű, látványos finomság

Torta zöldségekből? Könnyű, látványos finomság

egészségsalátatortazöldség
0

Írta: and

Amennyiben tortára vágysz, és saláta párti vagy, de akkor is ha nem, érdemes kipróbálnod

Amennyiben tortára vágysz, és saláta párti vagy, de akkor is ha nem, érdemes kipróbálnod receptünket! Ez az étel zöldségekből áll, több kis adagot készíthetsz belőle és tálalhatod előételként vagy köretként egyaránt. A lényeg csak annyi, hogy tálaláskor hűtött legyen.

Hozzávalók:

– 20 dkg barna csiperke gomba
– 2 db színes kaliforniai paprika
– 20 dkg friss, leveles spenót
– 2 db közepes méretű paradicsom
– 2 szál kisebb sárgarépa
– 1 db kisebb padlizsán
– 2 ek. tahina (szezámpaszta)
– 1 tk. őrölt római kömény
– 1 mk. só
– ½ citrom leve
– ½ mk. őrölt chili
– 1 dl zöldségalaplé vagy zöldségleves
– 1 tk. azonnal oldódó zselatin
– 1 dl olívaolaj
– ízlés szerint só, frissen őrölt bors
– sütőlap
– 4 db, 8 cm átmérőjű ételgyűrű

Díszítéshez: frissen őrölt bors és néhány bazsalikomlevél.

torta2.jpg ()Elkészítés:

Süsd meg 25 perc alatt a padlizsánt 180 fokra előmelegített sütőben. Majd hámozd meg és keverd pépesre a tahinával, a római köménnyel, a sóval, a chilivel és a citromlével, és hagyd hűlni. A paprikákat 190 fokra előmelegített sütőben süsd meg, majd hámozd meg és csumázd ki őket. A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel és kevés olajon sóval, borssal fűszerezve pirítsd meg. A sárgarépát vékonyan karikázd fel, főzd félpuhára a levesben 4-5 perc alatt, majd tedd félre. Vágd durvára a spenótot és kevés olajon sóval, borssal épp csak fonnyaszd meg. A paradicsomokat hámozd meg, és szeleteld fel. Végül az így előkészített alapanyagokat rendezd el szépen egy tálba.            

Bélelj ki 4 db 8 cm átmérőjű ételgyűrűt, sütőpapírral. A gyűrű aljára helyezz el egy-egy paprika korongot, majd keverd el a levesben a zselatint. Egy szilikonecsettel kend meg a paprikákat, majd rakosgasd rá a spenótot. Ezt a réteget is kend meg zselatinos levessel, majd a gombaszeleteket tedd mind a négy gyűrűbe (4 szép szeletet azonban tegyél félre a díszítéshez). Újabb ecsetelés és sárgarépa-karikák lerakása után ismét kend meg zöldséglevessel a halmokat. Tegyél a tetejükre paradicsom-karikákat (ám előtte vedd ki belőle az első és utolsó szeleteket). Végül ezt a réteget is kend meg vékonyan zöldséglevessel, majd a kis tortakupacokon oszlasd el egyenletesen a padlizsánkrémet. Darabold a maradék paprikát és paradicsomot kis háromszögekre, majd a félretett gombaszeletekkel együtt rendezd el a tortácskák tetején. Végül a tetejét is kend meg vékonyan zöldséglevessel, majd szórd meg frissen őrölt borssal és díszítsd bazsalikomlevéllel. Ezután pihentesd négy óráig a hűtőben.

Közvetlenül tálalás előtt távolítsd el a gyűrűket és a sütőpapírokat, majd egy kis  balzsamkrémmel díszítve kínáld.

Fotó: Profimedia – Red Dot, Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X