Főoldal > EGÉSZSÉG > Ismerd meg a fügekaktusz jótékony hatásait

Ismerd meg a fügekaktusz jótékony hatásait

betegségegészségfájdalomfogyásgyógyulásimmunrendszerrák
0

Írta: and

Létezik egy kaktuszfajta, mely nem a szúrósságáról, a szárazságtűréséről, hanem

Létezik egy kaktuszfajta, mely nem a szúrósságáról, a szárazságtűréséről, hanem fogyasztó hatásáról ismert. A mexikói nopál, vagy más néven fügekaktusz jótékony hatással van az immunrendszerre, de bevethető a celulitisz és a túlsúly ellen is.

A nopál fogyasztását a mexikóiaknak köszönhetjük. A gyönyörű virágokat hozó kaktuszfélét a sivatag ajándékának tartják. Már az őslakosok körében is nagyon népszerű gyógynövény volt, és azóta számos egészségvédő szerepét ismerte meg a világ.

A fügekaktusz jótékony hatásai

Komplex összetételének köszönhetően, mindenki számára ajánlott a fogyasztása. Nem nélkülözi a béta-karotint, C-, B1-, B2-, B3-vitamint, magnéziumot, káliumot, kalciumot, nátriumot, vasat, valamint glukózt, fruktózt és cellulózt sem.

Aminosavakat is tartalamz, melyek a fehérjék fő építőelemei, és számottevő szerepük van a szervezet egyéb folyamataiban is. Ilyen az immunrendszer serkentése, a vércukorszint szabályozása, valamint az idegesség és a depresszió korlátozása. Szabályozza a gyomor- és bélműködést, javítja az emésztést, tisztítja a vastagbelet és csökkenti az emésztési panaszokat.

fugekaktusz2.jpg ()

Azért harcol, amiért te is!

A nopál egyike a legismertebb természetes súlycsökkentőknek. Küzdesz a kilókkal? A nopál veled küzd. Magas rosttartalma csökkenti az étvágyat és csökkenti a zsírok beépülését. Lassítja a gyomor kiürülését, és hatékony anyagcsere-szabályozóként működik a szervezetben. A szárított rostos anyag tömege víz-gazdag környezetben többszörösére nő, és ezáltal jóllakottság érzetét kelti, ennek pedig ki ne örülne?

És ez még nem minden! Csökkenti a kötőszövetek folyadék-visszatartását, így az visszakerülhet a nyirokkeringésbe és a véredényekbe. Ennek a bőrszöveti méregtelenítő folyamatnak köszönhetően csökken a celulitisz kialakulása is, búcsút lehet mondani a zavaró narancsbőrnek. Különlegessége, hogy enyhe hangulatjavító hatása is van, miközben mérsékeli az étvágyat. Hogy ez miért fontos? Ha szoktál lehangolt lenni a diétád alatt, akkor tudod!

Koleszterin, vércukor, szív – ezeken is segít!

A nopál aminosavjai, rostjai, és a benne levő B3 segítenek a felesleges vércukrot zsírrá alakítani. Csökkentik a teljes koleszterint, a triglicerid- és az LDL koleszterin- szintet a felesleges zsírsavak megszüntetésével. Ezek azok a felesleges savak, melyek egyébként koleszterinné alakulnának. De stabilizálja és szabályozza a vércukor szintet is, valamint hatékony segítség a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentésében.

Semmiképp sem szabad elhallgatnunk azt sem, hogy a fügekaktusz kivonatnak a daganatos megbetegedések kialakulásának megelőzésében, illetve a daganat növekedésének megakadályozásánál is áldásos tevékenysége van.

Fügekaktuszt? Honnan?

Ha épp nem tervezed, hogy Mexikóba utaznál, és a nem ritkán 7-8 méter magas növény sem férne el a kertedben, akkor a télálló fajtáit akár szobanövényként vagy sziklakerti díszként is be lehet szerezni. Egyszerűbb, bár kevésbé természetes módon még kapszula formájában is hozzájuthatsz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X