Főoldal > EGÉSZSÉG > Milyen problémáról árulkodnak a ráncok?

Milyen problémáról árulkodnak a ráncok?

betegségbőregészséggyógyulásöregedésránc
0

Írta: and

A ráncok megjelenése a bőrön az idő múlását jelzi elsősorban. Manapság már több mó

A ráncok megjelenése a bőrön az idő múlását jelzi elsősorban. Manapság már több módja is van annak, hogy semlegesítsük a ráncokat. A kérdés csak az, hogy ez bölcs dolog-e. Nos, nem biztos, hogy minden esetben, hiszen így akár egy komoly egészségügyi problémát is elfedhetsz.

Csontritkulás

A mély ráncok akár a csontritkulást is jelezhetik. A tudósok egyértelmű összefüggést találtak a ráncok mélysége és a csontritkulás között. Ez valószínűleg azért van, mert mind két probléma akkor jelentkezik, ha a bőr és a csont nem tartalmaz elegendő kollagént.

Cukor

A kutatók szerint a túl sok cukor szintén összefüggésbe hozható. A cukor a fehérjéhez kapcsolódik, és olyan anyagot termel, ami elpusztítja a kollagént és elasztint. Ez pedig a ráncokhoz vezet. Ha nehéz lemondani az édes dolgokról, próbálj meg gyümölcsöt enni, például narancsot, mangót.

Korai szívbetegségek

Az átlós ráncok a fül környékén akár a korai szívbetegségeket is jelezhetik. Ezt  Sanderson T. Franco állapította meg 1973-ban: felfedezte, hogy ezek a hajszálerek állapotváltozást jelentenek a szív működésében.

rancok2.jpg ()

Stressz

A ráncokat okozhatja a túlzott stressz is. Megfigyelhető, hogy a stressz miatt általában a homlok és homlok környéki ráncok jelentősek. Azonban nemcsak a homlokon okoznak ráncosodást, ugyanis a stressz pusztítja a kollagént.

Magas vérnyomás

Azok a nők, akik fiatalabbnak néznek ki a koruknál, általában alacsony vérnyomásúak. Emellett, azoknak az embereknek, akik hosszabb életűek, általában kevesebb ránc jelentkezik a kezén és könyökén.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X