Főoldal > EGÉSZSÉG > Fürdőzz a gyógyulásért: csobbanj termálvízben

Fürdőzz a gyógyulásért: csobbanj termálvízben

fürdőgyógyfürdőgyógyvíztermáltermálfürdőtermálvíz
0

Írta: and

Ahogy kint zuhan a hőmérséklet, úgy vágyunk egyre beljebb, egyre melegebb közegbe. Az aktív tavaszi és

Ahogy kint zuhan a hőmérséklet, úgy vágyunk egyre beljebb, egyre melegebb közegbe. Az aktív tavaszi és nyári hónapok után jólesik lazítani, töltődni, wellnessezni. Szerencsések vagyunk, hiszen termálfürdő nagyhatalomként mindezt gyakran megtehetjük, élvezve a termálvíz gyógyhatásait is.

Mi az a termálvíz?

Meghatározott hőfoknál melegebb, a föld mélyéről feltörő ásványvíz, amely legalább 1000 mg/liter oldott szilárd ásványi anyagot tartalmaz. Egyes vizek gyógyhatással is rendelkeznek. A balneoterápia azt jelenti, hogy a gyógyvizek kémiai, fizikai és biológiai hatásait együttesen alkalmazzák.

Leginkább mozgásszervi (reuma, csontritkulás) valamint nőgyógyászati problémák (meddőség, petefészek-gyulladás) kezelésére keresik fel termálfürdőinket a gyógyulni vágyók. Mindemellett azonban rengeteg más kór ellen is kiválóak. Olvass tovább, hogy megtudd, a különböző egészségügyi problémákkal mely fürdőket érdemes meglátogatnod.

Anyagcsere-fokozás a Budai fürdőkben

A radonos, kénes vizek az emésztés serkentése mellett fájdalomcsillapító hatással is bírnak. Óriási mázli, hogy még a fővárosból sem kell kimozdulnod, mert a Rudas, Imre, Gellért fürdőkben is ilyen összetételű vízzel találkozhatsz. De érdemes eltölteni egy hosszú hétvégét Egerben, Hévízen és Miskolctapolcán is, ha emésztési problémáid, illetve tartós fájdalmaid vannak.

Pajzsmirigy-terápia Debrecenben

Igaz, ha a pajzsmirigyproblémánkat szeretnénk orvosolni, nem pancsolnunk, hanem innunk  kell, de ez semmiképpen se tartson vissza. A brómos-jódos víz ugyanis ivókúraként fejti ki leginkább hatását. De fürdőként is igen ajánlott igénybe vennünk, különösen ha nőgyógyászati, reumatikus illetve különböző bőrbetegségekben szenvedünk. Hajdúszoboszlón, Pesterzsébeten és Sóshartyánon is élvezhetjük a a gyógyvíz áldásos hatásait.

termal2.jpg ()

Gyomorproblémák kezelése Gyopárosfürdőn

Az alkalikus vizek a gyomor- légúti- és bélhurut és a gyomorsavtúltengés panaszainak enyhítésére alkalmasak. Ha te is ezekkel a betegségekkel küzdesz, látogass el Hajdúszoboszló mellett Bükkszékre és Gyulára is.

Nőgyógyászati problémák orvoslása Hajdúszoboszlón

A kloridos (konyhasós) gyógyvizek a női szervek megbetegedéseire, valamint reumatikus rendellenességekre ajánlottak. Ivókúraként is alkalmazható a nyálkahártya hurutos megbetegedései kezelésére. Érdemes csobbanni még Debrecenben, Egerben és Sárváron is.

Tilos a fürdőzés

  • terhesség,
  • néhány szív- és érrendszeri megbetegedés,
  • érelmeszesedés,
  • magas vérnyomás,
  • kezeletlen pajzsmirigy túlműködés,
  • bőrsérülések,
  • gyulladásos kórképek esetén.

Fotó: Profimedia – Red Dot 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X