Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 elképesztő tény, mire jó a citrom

5 elképesztő tény, mire jó a citrom

antioxidánsbetegségC-vitamincitromegészséggyógyulásjótékony hatásvitamin
0

Írta:

A citrom meglepően hasznos az egészségünk számára. C-vitamin-forrásként mindenki ismeri, nyáron limonádéba, télen teába szoktunk leginkább tenni. De van még pár meglepő felhasználási mód, ahogy beviheted a szervezetedbe a citromot! Próbáld ki őket!

 

1. Tisztítja a szervezeted

Egy csésze meleg vizet keverj össze citromlével, idd meg reggel, üres gyomorra! Ezzel a módszerrel kiválóan méregtelenítheted a szervezeted. A citrom felpörgeti az immunrendszer működését, és eltávolítja a toxinokat a szervezetből.

2. Gátolja az öregedést

A citrom kiválóan köti le a szabad gyököket, ezzel gátolva az öregedés jeleit a bőrön. Igyál egy nagy pohár citromos vizet, mert nagyon jó antioxidáns! Fiatalítja a bőröd, a kinézeted, és ezzel a közérzetedre is jó hatással van.

citrom2.jpg ()

3. Frissen tartja az almát

Biztos ismerős a helyzet, amikor felvágsz egy szép almát, majd pillanatok alatt bebarnul a gyümölcshús. Ilyenkor jöhet jól a citrom: Permetezd le az almát citromlével, ez megelőzi majd a gyümölcs bebarnulását!

4. Légfrissítőnek is jó

A citrom kiváló arra, hogy a lakásodban friss illat legyen. Keverj össze citromot, rozmaringot és vaníliát, és hagyd, hogy a fantasztikus illat belengje az otthonod!

5. Megelőzi az emésztési gondokat

A citromlé hasonló szerkezetű, mint a gyomorsav, így kiválóan segíti a gyomor emésztését. Továbbá, a citromlé segít megtisztítani a beleket úgy, hogy a méreganyagokat salakanyaggá változtatja. Mindez segíti az emésztést és a puffadás megszüntetését.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X