Főoldal > EGÉSZSÉG > Durva betegségtől védenek meg a gyümölcsök

Durva betegségtől védenek meg a gyümölcsök

betegségegészséggyógyulásgyümölcsvitamin
0

Írta:

A gyümölcsök fogyasztása 40%-kal csökkentheti a szívinfarktus kockázatát

A gyümölcsök majdnem bármilyen diétába beleillenek, mert nagyon sok ásványi anyagot, vitamint és rostot tartalmaznak. Nagy kedvet fogsz kapni a gyümölcsökhöz, amikor megtudod, hogy a tápanyagtartalmuk mellett még a szívroham kockázatát is csökkentik 40%-kal. Néhány apró változtatás az étrendeden, és máris csökkentetted a szívinfarktus veszélyét.  – habár segítenek, nem mindegy az sem, mennyit eszel belőlük.

Arra bizonyára már rájöttél, hogy a természetes összetevők jók a szervezeted számára, az új felfedezések azt mutatják, hogy a szív egészségéért is hozzájárulnak. Ha bio termékeket vásárolsz, csökkented a szív- és érrendszeri betegség kockázatát akár 40%-kal, foglalták össze az Európai Kardiológusok Kongresszusán.

Egy hétéves vizsgálatban olyan embereket kérdeztek, akiknek soha nem volt szívproblémája, vagy ahhoz kapcsolódó betegsége. A kérdések a biotermékek fogyasztásának gyakoriságával kapcsolatos volt, 5 lehetőségből kellett kiválasztani milyen gyakran esznek bio gyümölcsöt a válaszadók: soha, havonta, 1-3 nap egy héten, 4-6 nap egy héten, minden nap. A kutatók ezen kívül egyéb körülményeket is figyelembe vettek, például a dohányzást, alkoholfogyasztást és stressz mértékét.
A kutatási eredményei azt mutatják, a gyümölcsfogyasztás pozitív hatással jár.

, Image: 195710182, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

A kutatók a következő hét év tapasztalati alapján levonták a következtetést: már napi 150 gramm gyümölcs (ez a mennyiség mondjuk egy kisebb almának felel meg) csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát azokkal szemben, akik soha nem fogyasztottak természetes termékeket. A bioterméket választókat 15%-kal kevesebbszer érintette az ischaemiás szívbetegség (egy olyan betegség, ami a koszorúér szűkületéből származó véráramlási zavart jelenti), 25%-kal kisebb az esély az ischaemiás stroke-ra és 40%-kal a vérzéses stroke-ra.

„Az eredményeink tisztán igazolják, hogy az organikus termékek fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri fertőzések kockázatát.” – mondja Dr. Huaidong Du, majd folytatja: „Sőt mi több, a bio termékek választása a szív- és érrendszeri betegségek esélyét, és a leggyakrabban előforduló szívinfarktus kockázatát is csökkenti.”

A gyümölcs előnyei mindenhol érvényesülnek, földrésztől függetlenül. A tanulmány készítői nagyon megörültek a hírnek, hogy csökkenthetik a kínai lakosok betegségre való hajlamát, de ez ugyanúgy működhet Amerikában, Európában, vagy bárhol a világon. Amikor az organikus termékeid elkezdenek barnulni, nem szükséges, hogy kidobd őket, inkább keress alternatív módot a felhasználásukra.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X