Főoldal > EGÉSZSÉG > Berúgtál? Egyél körtét!

Berúgtál? Egyél körtét!

alkoholberúgáskörtemacskajajmásnaposságrészegség
0

Írta:

A körte segít a másnaposságon, próbáld ki, ha macskajaj gyötör!

A testednek szüksége van gyümölcsökre, mert fogyasztásuk számtalan előnnyel jár. Például itt a körte, mellyel a másnaposságot is csökkentheted. Tehát egy hosszú, átmulatott éjszaka után, amikor a dehidratáció fejfájást, rosszullétet okoz, nyugodtan egyél egy körtét.

Harcol a fejfájással

A legfrissebb kutatások azt mutatják, hogy a körte fogyasztása enyhíti a fejfájást. Az ilyen alacsony kalória- és zsírtartalmú organikus termék nagyon sok, egészségre pozitívan ható tápanyaggal lát el, például ösztrogénnel, K-vitaminnal és folsavval. A természetes kalcium-tartalom miatt a körte jó hatással van a csontokra, s terhesség idején is kifejezetten ajánlott.

Igazából annyira jól megelőzi a másnapi rosszullétet, hogy ha a kimenőd előtt iszol egy pohár legalább 33%-os gyümölcstartalmú körtelevet, a másnaposság teljesen elkerülhet. Egy kutatás alkalmával körtelevet itattak még a berúgás előtt az alanyokkal, s azt figyelték meg, hogy sokkal kisebb volt a memóriavesztés és a másnapi rosszullét mértéke, mint azoknál, akik nem fogyasztottak a másnaposságűző nedűből.

A körte serkenti az alkohol lebontását

Hol van e mögött a tudomány? A körtében lévő fehérje segít lebontani az alkoholt. Egy tanulmányban megvizsgálták a körte felhasználási módjait, és a minta alapján az mondható el, hogy Ázsiában nagyon elterjedt és régi hagyományokkal rendelkezik a módszer.

Amikor felmerül a kérdés, hogy milyen smoothie-t, turmixot csinálj magadnak, több fontos szempont is előtérbe kerülhet, például az, hogy melyik finomság tart majd kellő ideig telten, megadja-e a napi vitamin- és ásványianyag-szükségletet, mennyire gazdag tápanyagforrás. Annak tudatában, hogy a körte mennyire egészséges, fontos szempont lehet egy mulatozós éjszaka előtt az is, hogy milyen hatással van a másnaposságra. Pont ezért nem kell, hogy bűntudatod legyen, ha mértékletesen iszol néhány alkoholos koktélt, mert ezzel a megoldással természetes módon csökkentheted a másnaposságod és még értékes tápanyagokkal is ellátod a tested.

Egy palack sportital és egy szem fájdalomcsillapító bevétele szintén csökkenti a másnaposság rendkívül kellemetlen tüneteit. A speciális italra azért van szükség, mert az alkohol hatására nem csak a folyadék ürül ki a szervezetedből, hanem az elektrolitok is, amit az ilyen sportitalok pótolni tudnak, a folyadékpótlás pedig segíti az éjszakád és a következő napod is. Szóval ne félj egy kis kikapcsolódástól, ha pedig biztosra szeretnél menni, gondoskodj a közeledben körtéről és minden rendben lesz!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X