Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezekkel mérgezed magad nap, mint nap

Ezekkel mérgezed magad nap, mint nap

betegségegészségfájdalomcsillapítófertőzésgyógyszerkemikáliaméregtisztítószer
0

Írta:

A kemikáliák – sajnos – ma már mindennapjaink részét képezik. Mindet kiiktatni persze nem lehet, és nem is kell, ám érdemes odafigyelni a használatukra, és alternatívákat keresni.

Tisztítószerek

Míg régen elképzelhetetlennek tűnt, hogy szinte minden tisztítószer vegyszerként legyen jelent a háztartásokban, ma már ez az általános. Hiszen sokkal kényelmesebb, és talán sokak számára megnyugtatóbb is az a tudat, hogy kémiai szerekkel suvickolja át a lakást. Ám érdemes nagy odafigyeléssel használni őket, hiszen komoly veszélyeket is rejthet magában. Néhány közülük ugyanis mérgező gázokat, rákkeltő anyagokat is tartalmazhat. Térj át inkább a természetes tisztítószerekre: ecettel és szódabikarbónával csodákat tehetsz.

Kozmetikumok

Szépségünkért sok mindenre hajlandóak vagyunk, ezért van tele a fürdőszobánk mindenféle kozmetikummal. Tuti, hogy a te polcaidon is ott lapulnak a különböző arc- és testápolási termékek és a különböző színű és állagú sminkes kellékek. Ezek nélkül egy nő nem is érzi jól magát. De jó, ha tudod, hogy ezek szinte mindegyike hemzseg a szintetikus anyagoktól. Így nem csak szépségedet, de egészségedet is tönkretehetik, ha ész nélkül használod őket. Válaszd inkább a természetes kozmetikumokat, sőt, szuper krémeket, pakolásokat készíthetsz otthon te magad is.

Növényvédőszerek

Szerinted miért lehet télen is gyönyörű paradicsomot, paprikát, de akár nyáron is a normálisnál legalább kétszer akkora zöldségeket és gyümölcsöket kapni? Sokakat becsap, ha egy áru szép, pedig ez már régen nem igaz. A hazai termelőktől vásárolt idényzöldségekben és -gyümölcsökben bízhatsz, de még a piacokon is nyugodtan kérdezősködj a termékek származását illetően. Sajnos rengeteg növényvédőszerrel “megfűszerezett” áru kerül forgalomba. Ne ringasd magad abba az illúzióba, hogy minden gyümölcs és zöldség egészséges: járj utána, mielőtt fogyasztasz belőlük.

Gyógyszerek

A gyógyszeripar hatalmas fejlődése tagadhatatlan. Hála a piruláknak, ma már olyan betegségek is gyógyíthatóak, amik régen halálos veszéllyel fenyegettek. De az is igaz, hogy a 21. századi emberek bizony gyakran átesnek a ló túlsó oldalára a gyógyszerfogyasztást illetően. Kiváltképp igaz ez a fájdalomcsillapítókra: gyakran már a legkisebb fájdalom esetén is automatikusan nyúlunk a házipatikánkhoz. A gyógyszerekben található anyagok – féktelen fogyasztás esetén – pedig nem csak függőséget okozhatnak, de fel is halmozódhatnak a szervezetben. Ha teheted, térj át a természetes orvosságokra: szinte minden bajra fogyaszthatsz gyógyteákat. Az orvosi konzultációt természetesen soha ne hagyd ki.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X