Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 tuti tipp könnyű fogyáshoz

7 tuti tipp könnyű fogyáshoz

étkezésfogyókúraintervalmozgássúlyfelesleg
0

Írta:

Fogadd meg ezeket a tippeket, hogy könnyebben és gyorsabban beinduljon a fogyás!

1. Eddz reggel!

A legtöbbször az időhiányra panaszkodunk, hogy miért nem tudjuk beiktatni az életünkbe az edzést. Pedig a dolog nem is olyan bonyolult, mint gondolnánk. Kelj fel fél órával korábban, menj ki sétálni vagy kocogni egyet a kutyával, így marad időd arra is, hogy elkészülj, mielőtt munkába mennél.

2. Tornázz a TV előtt!

A TV-zésnek nem feltétlenül a kanapén történő chips-evésről kell szólnia. Aközben is égetheted a zsírt, miközben kedvenc sorozatodat nézed. Ha be tudsz ruházni egy kardiogépre, például egy elliptikus trénerre, máris felpattanhatsz rá a TV előtt. Ha ez nem megoldható, akkor olyan egyszerű gyakorlatokat is tudsz végezni, melyekhez nincs szükséged segédeszközre. Például felülés, fekvőtámasz, combizom-gyakorlatok.

3. Mozogj munka közben!

Itt persze nem arra kell gondolni, hogy munka közben felpattansz, és lenyomsz 50 fekvőtámaszt. De egy-két aprósággal máris sokat tudsz tenni a felesleges kilókkal vívott harcban. Lépcsőzz lift helyett, ha tömegközlekedsz, szállj le pár megállóval hamarabb, és gyalogolj! Ha telefonálsz, menj ki a folyosóra, és sétálj, vagy hétvégenként öntözd meg a virágokat és a füvet. Ezzel az egyszerű művelettel 20 perc alatt 50 kalóriától szabadulhatsz meg.

fogyastipp2.jpg ()

4. Vegyél lépésszámlálót!

A számok nem hazudnak. Ha befektetsz egy ilyen kis készülékbe, tudod, hogy épp mennyi lépést tettél meg aznap. Természetesen minél többet, annál több kalóriát is égettél el. Versenyezz magaddal! Tűzd ki célul, hogy minden nap kicsit többet sétálsz, mint előző nap, így a kis kütyü is nagyobb számokat fog mutatni.

5. Mozogjatok együtt!

A közösen végzett edzésmunkának sokkal nagyobb motiváló ereje van. Nem fogsz kifogásokat keresni, mert éppen borongós az idő, és inkább otthon punnyadnál, hanem összeszeded magad, és lemész a barátnőiddel a kondiba. Meglátod utána milyen jó érzés lesz, hogy képes voltál erőt venni magadon, és véghezvinni ezt a hőstettet.

6. Sportolj a stressz ellen!

A stressz is bizony oka lehet a túlsúlynak, mivel a kortizol nevű hormon szintje megnövekszik a szervezetedben. A megoldás: a mozgás. Nemcsak a testednek teszel vele jót, hanem a lelkednek is, hiszen könnyebben fogod venni a mindennapi akadályokat.

7. Próbáld ki az intervall tréninget!

Az intervall tréning az anyagcsere felgyorsításában is hatékony, mivel a lassú és gyors mozgást kombinálod az edzés során, például a futást a gyaloglással. Kezd az edzést 5 perc bemelegítéssel, majd folytasd két perc gyaloglással, egy perc futással, és ezt a kombót ismételd meg négyszer. Végül vezesd le az egészet egy lassú, 3 perces gyaloglással.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X