Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 ok, hogy miért fogyassz sok halat

5 ok, hogy miért fogyassz sok halat

egészségétrendhalhalfogyasztás
0

Írta:

Az olyan olajos halak, mint például a makréla, lazac, szardella, szardínia vagy éppen a pisztráng, rengeteg omega-3 zsírsavat és többszörösen telítetlen zsírokat tartalmaznak, melyek elengedhetetlenek az egészséges növekedéshez, szívünk, agyunk karbantartásához.

 

1.    Már heti egyszeri halfogyasztás segít fenntartani az immunrendszer egészségét.

2.    A tengeri halak mindemellett olyan fontos anyagokat tartalmaznak, mint a jód, szelén, kálium, cink, foszfor, magnézium, illetve az egészséges idegrendszerért és anyagcseréért felelős B12-vitamint.

halcikk.jpg ()

3.    Az olajos halak kitűnő D-vitamin forrásnak is bizonyulnak, mely a kalcium megfelelő felszívódásáért és a csontok egészségéért is felelős. Nem is beszélve a bizonyított hangulatjavító hatásáról.

4.    A rendszeres halfogyasztás segít fenntartani a szív egészségét, illetve tisztítja a vérereket, és csökkenti a magas vérnyomást is. Újabb kutatások szerint a fogínybetegségektől és különböző káros szájüregi folyamatoktól is megóv.

Az elkészítésnél érdemes odafigyelni, hogy ne bő olajban süssük ki a halat, ne panírozzuk, hanem részesítsük előnyben a főtt, párolt, grillezett változatokat. Így nem csak kevesebb lesz a zsírtartalma, de sokkal egészségesebb fogáshoz is jutunk.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X