Főoldal > EGÉSZSÉG > Meglepő: a kézmosás nem csak a bacik ellen hatásos

Meglepő: a kézmosás nem csak a bacik ellen hatásos

egészséghigiéniakézmosásönbizalom
0

Írta:

A víz tisztító ereje már ősidők óta ismert – fizikai és spirituális értelemben is. De gondoltad volna, hogy egy olyan hétköznapi művelet, mint a kézmosás segíthet, ha például egy fontos döntés előtt állsz, vagy a legjobb formádat kell hoznod a munkahelyeden?

 

Tiszta kézzel a lehetetlen is sikerülhet?

A meglepő összefüggést a Kölni Egyetem kutatócsapata bizonyította be. A kísérletükben résztvevő 96 embert két csapatra osztották: mindkét csoportnak egy megoldhatatlan feladatot adtak. Miután mindkét csapat feladta a próbálkozást, az egyik csoportot elküldték kezet mosni, majd újra megpróbálhatták megoldani a feladatot. A pszichológiai kérdések alapján megállapították, hogy azok, akik elmentek kezet mosni, nagyobb lelkesedéssel vágtak neki ismét a kihívásnak, mivel meggyőződésük volt, hogy ezúttal sikerrel teljesíthetik a feladatot.

kezmos2.jpg ()

Önbizalom-tuning a mosdóban

A kutatást vezető Dr. Kai Kaspar szerint ezzel beigazolódott régi elmélete, miszerint a tisztaság érzete növeli a magabiztosságot. A hétköznapokban pedig te is könnyen bevetheted ezt a pszichológia trükköt. Ha például egy fontos prezentációt kell tartanod vagy nehéz magánéleti döntés előtt állsz, irány a fürdő és mosd meg alaposan a kezed! A kézmosás így nem csak a bacikat, hanem a kétségeket is elmossa, így tisztábban láthatod a dolgokat, ez pedig magabiztossá tesz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X