Főoldal > EGÉSZSÉG > Neked hogyan ketyeg a szervórád?

Neked hogyan ketyeg a szervórád?

belső szervegészségszervtest
0

Írta:

Nem hallottál még a szervóráról? Pedig mindenkinek van egy, aminek a mutatója mindig arra a szervre áll, ami éppen abban a napszakban regenerálódik. Cikkünkből többek között az is kiderül, miért kell kerülni a szexuális érintkezést éjjel 23 és 3 óra között.

 

Megmagyarázhatatlan fáradtság tör rád a nap ugyanazon szakaszain? Szinte percre pontosan mindig ugyanakkor riadsz fel az éjszaka kellős közepén? A biológiai ritmusodban zavar keletkezhetett, de a keleti gyógyítók útmutatásai alapján könnyen kiderítheted, mi lehet a probléma forrása.

Mi is az a szervóra?

Az állatoknak, növényeknek, természetnek és nekünk, embereknek is megvan a saját magunk bioritmusa. A kínai orvoslás sikerrel alkalmazza azt a módszert, miszerint betegségeink időben jeleznek, ha valami nincs rendben. Kétóránként más-más szervet jár át az energia. Abban az esetben, ha rendszeres, visszatérő panaszaid vannak egy adott napszakban, érdemes utánanézni, hogy éppen akkor melyik szerv regenerálódása folyik, és további vizsgálatokkal kideríteni, mi állhat a háttérben.

1-3 óra: máj

A máj az emésztésért felelős szervünk, a méregtelenítésben van hatalmas szerepe. Az elhasználódott vért ki kell cserélni, és friss vér képzésére van szükség ahhoz, hogy feltöltődve, “mintha kicseréltek volna” érzéssel keljünk fel reggelente.

3-5 óra: tüdő

A tüdő ilyenkor készül fel az egész napos megterhelésre. A hörgők összeszűkülnek, a véredények készenlétben állnak, mire a következő szakaszba lép a testünk. Érdekesség, hogy a férfiak szexuális aktivitása ilyenkor a legnagyobb, mert ilyenkor termelődik a legtöbb nemi hormon.

5-7 óra: vastagbél

A székletürítés legoptimálisabb időpontja. Beindul a bélmozgás, ekkor még időben szabadítjuk meg szervezetünket a salakanyagoktól, meggátolva a méreganyagok visszaszívódását.

7-9 óra: gyomor

A gyomorműködés beindul, ekkor tud leghatékonyabban dolgozni. Nem feledkezz el a reggeliről! Az ilyenkor bevitt egészséges, tápláló, vitaminokban gazdag tápanyag valóságos üzemanyagként szolgál testünknek, így energikusan, kiegyensúlyozottan indulhatsz a napi teendőknek.

9-11 óra: lép

Idegrendszerünk ilyenkor a legnyugodtabb, szellemi teljesítőképességünk pedig a legmagasabb. Akár dolgozol, akár tanulsz, egészen biztosan ebben az időszakban a maximumot tudod kihozni magadból.

11-13 óra: szív

A szívciklus időpontjában szinte minden szervünk nagyüzemre van kapcsolva. Ekkor már csökken a szellemi, ellenben növekszik a fizikai aktivitás. Ha megteheted, ebéd előtt sportolj egy bő fél- egy órát, fogyassz el egy szuperegészséges menüt, majd pihenj egy kicsit.

13-15 óra: vékonybél

A teljesítőképesség a mélyponton van, hiszen a szervezet ilyenkor az emésztésre fordítja a legtöbb energiát. Ezzel együtt csökken a fájdalomérzet is.

szervora2.jpg ()

15-17 óra: húgyhólyag

A szervezet kiüríti a méreganyagokat, igyunk ilyenkor sok folyadékot. A szervezet újra aktívvá válik, ismét teljes erőbedobással tanulhatunk, dolgozhatunk, sportolhatunk.

17-19 óra: vese

A bevitt folyadék feldolgozása történik ekkor. Ne feledkezzünk el a pótlásáról! A vérnyomás csökken, a szívműködés lelassul, érdemes tehát megpihenni egy kicsit az egész napos rohanás után. Fogyasszuk el könnyű vacsoránkat, ami legyen só-, cukor- és zsírmentes.

19-21 óra: vérkeringés

Ilyenkor már tilos enni, mert szervezetünk nem tudja feldolgozni az ételt, reggelre raktározza. Az energiapályák lelassulnak, testünk felkészül a pihenésre.

21-23 óra: “hármas melegítő”

Nem konkrét szerv helyét jelöli ez az időintervallum, hanem testünk alsó, középső és felső részén elhelyezkedő szervek együttműködését. Az a feladata, hogy az evés, ivás, légzés során felvett energiákat a testünkbe irányítsa. Ez a lecsendesülés, elmélyülés, nyugalom időszaka.

23-1 óra: epe

Mivel a minőségi alvás időszaka 23-tól hajnal 3-ig tart, ezért legkésőbb este 11 előtt ágyba kell bújnunk. Ekkor gyengébb a szív, ezért ilyenkor gyakoribbak is a szívpanaszok és a szívbetegségek okozta hirtelen halálozások is.

Extra tippek egészséged megőrzésére

Alakíts ki egy következetes, tartható napirendet!
Étkezz változatosan, fogyassz kevés zsírt, cukrot, szénhidrátot és sót!
Soha ne feküdj le este 11 után!
Éjjel 23 és 3 óra között ne bújj össze a pároddal, mert a máj és vese energiájára rombolóan hathat!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X