Főoldal > EGÉSZSÉG > 13 életigazság, amihez idén tartsd magad

13 életigazság, amihez idén tartsd magad

boldogságegészségéletmódváltásharmónia
0

Írta:

Senki sem tökéletes, de a következő útmutatókkal a lehető legjobb énedet hozhatod ki magadból!

1. Soha ne panaszkodj

A panaszkodni és sajnáltatni magad a lehető legjobb módja annak, hogy elpazarold az időd. Ha el akarod érni az álmaidat, tegyél értük; ha nem vagy elég kitartató, vagy ha éppen nem jönnek össze a dolgaid, inkább hallgass!

2. Töltsd az időd olyanokkal, akiket szeretsz

Ne lógj feleslegesen érdekemberekkel – az értékes idődet szánd a családodra és a legközelibb barátaidra, hiszen ők azok, akikre minden helyzetben számíthatsz. A legtöbb ember jön és megy az életedben, de ők mindig veled lesznek!

3. Ne vágj bele egy kapcsolatba, ha nem vagy szerelmes

Adsz neki egy esélyt, hátha összejön? Aligha! Ha csak fenntartásokkal tudsz valakit közel engedni magadhoz, nem az igazi!  Arról nem is beszélve, hogy az emberek érzelmeivel játszani rossz karmát vonz. Ne ess bele ebbe a hibába!

4. Mindennap mozogj!

Legyél hálás a mozgás adta örömért; van, akinek ez nem adatik meg. Különben is, ha nem vagy képes a saját testedért és egészségedért ennyit tenni, akkor mire vagy képes?

5. Légy hálás!

Mondj köszönetet mindenkinek, mindenért. Ez nemcsak neked fog jólesni, hanem másoknak is – lehet, hogy valakinek az egész napját vidámabbá teszed egy köszönömmel!

6. Ne törődj azzal, hogy mások mit gondolnak rólad

Soha nem vezet jóra, ha mások véleményével foglalkozol! Az a személy, aki a legjobban boldoggá akar téged tenni, aki a legjobban hisz benned, és aki tudja, hogy mennyit is érsz igazán – te vagy!

7. Válassz hivatást, ne munkát!

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy a legjobban fizető állást célozzák meg, mégis boldogtalanok. Ha nem érzed jól magad a munkahelyeden, ha nincsen motivációd, és ha már szenvedéllyel csinálod a munkád, inkább válts! Azt mondják, az az igazi hivatást, amit akár ingyen, bérmentve is csinálnál – ezt ne felejtsd el!

8. Nem a pénz a lényeg

Persze, jó, ha van: különleges élményeket, exkluzív szolgáltatásokat és a legmagasabb szintű ellátásokat kapni felemelő érzés, de igazából nem ez számít. Akkor leszel igazán boldog, ha függetleníteni tudod magad a luxuscikkektől és az anyagi dolgoktól – nagyon felszabadító érzés lesz!ű

9. Légy kedves!

Ez nem azt jelenti, hogy gyáva vagy, esetleg, hogy mindenki kedvére akarsz tenni. Az, hogy valami/valaki hidegen hagy, teljesen oké! Az inzultusok elkerülése a legjobb, amit tehetsz magaddal.

10. Légy vezető!

Amikor egy olyan szituációban találod magad, mikor mindenki csak egymásra néz tanácstalanul, döntésképtelenül, ideje a kezedbe venned az irányítást! Biztos, hogy a lehető legjobb dolgot fogod tenni, ami a helyzethez szükséges – ha valaki azt mondja, hibáztál, csinálja utánad.

11. Mindennap tanulj!

Olvass újságot, könyveket; tapasztalt új élményeket, fejts rejtvényt vagy beszélgess sokat – mindennap van valami új dolog, amit tanulhatsz! Tanulj a hibáidból, ne kövesd el őket újra! Tanulj a körülötted lévő emberek hibáiból is – minden bizonnyal azért sodorta őket melléd az élet, mert így kellett lennie!

12. Vállalj kockázatot!

Nélküle nincs nyereség! Ha a gödörben érzed magad, akkor is legyél bátor, hiszen ekkor születnek meg a legjobb dolgokat az életben!

13. Ne ítélkezz!

Csak azért, mert te máshogy csinálnád, még nincs jogod ahhoz, hogy más emberek felett ítélkezz! Fogadd el a döntésüket, és segítsd őket, ahogy tudod!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X