Főoldal > EGÉSZSÉG > Relaxációs ötletek nyűgös téli estékre

Relaxációs ötletek nyűgös téli estékre

boldogságenergiameditációnyugalompihenésrelaxációtél
0

Írta:

Te is unod már a hosszú, sötét, hideg téli estéket? Ne tedd! Szuper relaxációs ötleteinkkel ugyanis nyugalmat és meghittséget varázsolhatsz otthonodba anélkül, hogy a kinti időjáráson és sötétségen járnának a gondolataid.

A relaxáció a testnek és a léleknek egyaránt szükséges és egyben elengedhetetlen is. Ahhoz, hogy hatékonyan tudd végezni a munkádat és az életed minden szerepében helyt tudj állni, néha kicsit lassítani kell a taposómalom tempóján, és kényeztetni kell a lelket is. Erre pedig a legjobb időszak a tél. Ne burkolózz tehát rosszkedvbe, inkább használd ki, hogy ilyenkor több időd van magaddal foglalkozni, mint máskor.

Vegyél egy forró fürdőt

A legegyszerűbb relaxációs technika, ha esténként elmerülsz a forró habokban. Átfagyott testednek és kimerült lelkednek is felejthetetlen ellazulást nyújtanak a hosszúra nyúlt fürdőzések. Ilyenkor ha néhány csepp nyugtató hatású illóolajat cseppentesz a vízbe (például levendulát vagy kamillát), még inkább fokozhatod az élményt. Vidd magaddal a kedvenc könyvedet is, de akkor is teljes kikapcsolódásban lehet részed, ha csak csukott szemmel élvezed a forró víz adta kényeztetést.

Gyújts illatgyertyákat

Közeleg a karácsony, és ezzel itt a gyertyagyújtások ideje is. Varázsolj minden este mesés, meghitt hangulatot mécsesekkel, gyertyákkal. Válassz illatgyertyákat, olyanokat, amelyek megnyugvást hoznak az estéidbe. Nem is kell más fényforrás egy esti vacsorához, beszélgetéshez: a karácsonyi izzókon kívül bőven elég a gyertyák fénye. A meghitt, bensőséges hangulat garantált.

46090018 - soft focus photo of gentle young woman lying down in bath tub with foam and candle, enjoying spa procedure in the luxury resort

Égess füstölőket

A füstölők nem csak az otthonodat tisztítják meg a negatív energiáktól, de a fejedben is rendet tesznek, ha épp stresszesebb időszakon mész keresztül. Ilyenkor érdemes nyugtató hatsású, illatú füstölőket választanod, amelyek segítenek az ellazulásban. A szántálfa önmagába nagyon jó hatással van az igénybe vett idegrendszerre, és szerencsére füstölő formájában is kapható. Mindenképpen szerezz be belőle egy csomaggal, hogy megtapasztald, mennyire jó módszer a relaxációra.

Hallgass meditációs zenéket

Ilyenkor az ember legkevésbé sem vágyik a pörgésre és az éjszakai élet sem túl vonzó a karácsonyi időszakban. Mindenki örül, ha hazaér, és egy kicsit megpihenhet. Tovább fokozhatod az élményt, ha hazaérve meditációs zenét indítasz. Ezt teheted elvalvás előtt, vagy akár az esti teendőid közben is. Ne aggódj, ha nincsenek ilyen cédéid otthon, hiszen az interneten rengeteg relaxációs zene áll a rendelkezésedre.

Fotó: 123RF

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X