Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 dolog, amit a nőgyógyászod nem mer neked bevallani

6 dolog, amit a nőgyógyászod nem mer neked bevallani

egészségintimintim fertőzésnőgyógyásznőgyógyászatorvos
0

Írta:

Nem is gondolnád, hogy mennyi minden cikis dologra fény derül a nőgyógyászodnál: a többségről még a barátnőidnek sem mernél pletykálni!

1. „Egyáltalán nem érdekel minket, hogy milyen fazonú az intim szőrzeted.”

Ugye te is szoktál ezen pörögni? Pedig nem kéne, hiszen abszolút hidegen hagyja őket, hogy totál sima vagy-e vagy sem. Ugyanez a lábaidra is igaz: egyáltalán nem gáz, ha a nőgyógyászati időpontod előtt nem jelentkeztél be egy teljes gyantázásra a kozmetikusodhoz!

2. „Egyáltalán nem izgat, hogy milyen illatú vagy odalent.”

A hozzáértők azt mondják, hogy bár az „ízedet” különböző ételek-italok fogyasztásával lehet befolyásolni, az illatodra ez nem vonatkozik. Az intim testrészeink szagát mintegy 2100 baktérium, a testmozgás és a ciklus is erősen befolyásolja, ezért nem érdemes rágörcsölni.

3. „ Őszintén be kell vallanod, ha viszketsz odalent”

Ez nem szemérmességi kérdés! Ha viszketsz, valld be! Ez egyáltalán nem ciki, sőt: még segíthet is a rajtad. A komolyabb nőgyógyászati problémák a legtöbbször nem járnak viszketéssel, míg az irritációk és az allergiák könnyen produkálhatnak egy kis vakaródást.

Wellness-tipp: Sok nő akár hónapokig is vakarássza magát az intim részein anélkül, hogy orvoshoz menne! Te ne legyél ennyire önfejű! Ha viszket, menj orvoshoz, mert az nem egy normális állapot!

66261930 - success gynecologist examination, doctor with patient doing gynecology exam

4. „Tévhit, hogy van kedvenc fogamzásgátló módszerünk”

Legalábbis a jó, körültekintő orvos a betegének megfelelően segít fogamzásgátló módszert választani, nem a saját kedvencét ajánlja a pácienseinek! Van, akinek az óvszer a legideálisabb választás, másoknak erős alhasi fájdalmakra kombinált hormonális tablettákat javasol, míg a kisgyermekes pácienseknek sokszor a méhen belüli spirál válik bel a legjobban.

Wellnes-tipp: Ahhoz, hogy neked mi a legtökéletesebb védekezési módszer, te is kérd ki a nőgyógyászod véleményét, semmiképp se kísérletezz egyedül!

5. „A legyél tisztában vele, hogy szüléskor pisilni fogsz.”

Ez egy olyan dolog, amiről sokan nem tudnak; de a természetes úton szülő nők 80%-nál előfordul, hogy a szülés közben az asztalra vagy a nőgyógyászuk elé pisilnek – nem nagy dolog. Ők már abszolút hozzá vannak szokva hozzá, ezért a legtöbbször meg sem említik a páciensüknek. Te se foglalkozz vele, mert ez teljesen természetes!

6. „Igenis fontos tudnunk a szexuális beállítottságod, a kedvenc pozícióid és játékszereid, valamint a szexuális partnereid számát.

Ha a nőgyógyászod rákérdez, őszintén válaszolj! Oka van rá. Ne aggódj, nem a szaftos részletek érdeklik – ő már rég túl van ezeken a meséken. A betegségek, irritációk és a szexuális egészséged védelmében viszont fontos tudnia, hogy mire számítson, és, hogy milyen lehetőségek jöhetnek szóba nálad.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X