Főoldal > EGÉSZSÉG > Fiatalodj paradicsommal

Fiatalodj paradicsommal

antioxidánsegészségfiatalságparadicsomvitaminzöldség
0

Írta:

A paradicsom nem csak isteni nyári és őszi csemege, de még fiatalságunk konzerválásában is segítségünkre lehet. Ha rendszeresen fogyasztod és készítesz belőle pakolásokat, nálad is késve fognak kopogtatni az öregedés első jelei.

Magas C-vitamin tartalma van

A paradicsomban található nagy mennyiségű C-vitamin nem csak az immunrendszer erősítésében játszik fontos szerepet, hanem a fiatalság megőrzésében is. Nem elég hidratáló krémek használatával biztosítani a bőr számára szükséges vitaminokat, belsőleg is muszáj bevinni a tápanyagokat ahhoz, hogy minél tovább feszes és rugalmas maradjon a bőr.

Antioxidáns hatású

Az antioxidáns szerepe mind az egészség, mind a szépség számára megkérdőjelezhetetlen. Segítségével tud a szervezet elbánni a káros szabadgyökökkel, ami nem csak megbetegedéseket, de korai öregedési folyamatokat is előidézhet. Aki sok paradicsomot fogyaszt, annak sem a komoly betegségektől, sem az idő előtt jelentkező ráncoktól nem kell tartania.

Vitalizál

A zöldség magas víztartalmának köszönhetően nem csak fogyókúrás, de remek hidratáló hatással is rendelkezik. Ez nem csak a szomjoltás miatt fontos, hanem a bőr vitalizálásában is. Aki ugyanis nem fogyaszt elegendő mennyiségű folyadékot, vagy lédús zöldségeket, gyümölcsöket, annak nem csak egészségügyi problémákkal kell szembesülnie, de bőre állapotának romlásával is.

45374769 - full top view of pile of cherry tomatoes in a rattan basket on black board for background

Paradicsompakolás a ragyogó bőrért

Ahhoz, hogy üde, hidratált arcbőr legyen a jutalmad, nincs más dolgod, mint kifacsarni egy nagyobb, érett, lédús paradicsom levét, és összekeverni annyi búzaliszttel, amennyit az felvesz. Kend az arcbőrödre, dekoltázsodra, majd száradás után langyos vízzel mosd le.

Arcpakolás problémás bőrre

A pattanásos, mitesszeres bőr nem csak a tinik rémálma, felnőttként is sokan küzdenek hasonló problémákkal. A paradicsomos arcpakolás a benne található gyümölcssavak segítségével összehúzza a pórusokat, fertőtlenítő hatású, így megszünteti a gyulladásokat. Feküdj hanyatt, és terítsd be arcodat és dekoltázsodat nem túl érett paradicsomkarikákkal. Hagyd hatni 15-20 percig, majd langyos vízzel mosd le.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X