Főoldal > EGÉSZSÉG > Így hat a paradicsom a szervezetedre

Így hat a paradicsom a szervezetedre

ásványi anyagdiétaegészségparadicsomvitamin
0

Írta:

Ha létezne olyan rangsorolás, hogy melyek a legkedveltebb zöldségfélék, a paradicsom nagy valószínűséggel előkelő helyen végezne. Nyersen, sülve, főve, főételként, salátaként is nagy kedvenc, ráadásul egészségügyi hatásai is vitathatatlanok.

Feltölt vitaminokkal és ásványi anyagokkal

A paradicsomban lévő C-vitamin, E-vitamin, karotin jelentős mértékben hozzájárul a szervezet egészséges működéséhez. Emellett található még benne kálium, kalcium, magnézium és nátrium. Aki minden nap fogyaszt belőle, vitamin- és ásványi anyag szükségletét fedezi.

Serkenti az emésztési folyamatokat

Magas rosttartalma miatt a paradicsom rendszeres fogyasztása az emésztésre is jótékony hatással van. Ha számodra is problémás ez a kérdés, fogyassz sok nyers zöldséget és gyümölcsöt, köztük paradicsomot is, és az emésztési folyamatok jelentős felgyorsulását tapasztalhatod.

Erősíti az immunrendszert

Muszáj felvértezni a szervezetet még most, a nyári hónapok ideje alatt, hogy az őszi-téli időszakot könnyebben, kevesebb megbetegedés nélkül vészelhesd át. A paradicsom tökéletes választás, ha egy kis immunrendszer-erősítésre vágysz. Arra ügyelj, hogy minél többször fogyaszd nyersen.

46517060 - close-up of fresh, ripe cherry tomatoes on wood

Segít a rák megelőzésében

Magas antioxidáns tartalma miatt a paradicsom képes felvenni a harcot a káros szabadgyökök ellen. Így a daganatos betegségek kialakulásának esélyét is csökkentik azok, akik rendszeresen fogyasztják magát a zöldségfélét, vagy isszák a paradicsom levét.

Késlelteti az öregedést

Ugyancsak magas antioxidánst-tartalmának köszönhetően a paradicsom még az öregedési folyamatokat is képes késleltetni. Mint tudjuk, a hamvas, feszes bőr megőrzéséért nem elegendő csupán a külső vitalizálás és hidratálás, a belső táplálás ugyanolyan fontos. Aki sok paradicsomot, vagy belőle készült ételt fogyaszt, sokkal később fogja a ráncok kialakulását megtapasztalni, mint az, aki szinte sohasem eszik ebből a piros csodazöldségből.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X