Főoldal > EGÉSZSÉG > Nagy a feneked? Örülj neki! Okosabb vagy az átlagnál!

Nagy a feneked? Örülj neki! Okosabb vagy az átlagnál!

agyalakformálásegészségfenékimmunrendszerintelligenciapopsizsírégetés
0

Írta:

Megdöbbentő, de tényleg igaz! Az új kutatások szerint kifejezetten egészséges az átlagnál nagyobb popsival rendelkezni.

Az Oxford University új kutatása szerint az átlagnál méretesebb hátsóval rendelkező nők viccesebbek, okosabbak és egészségesebbek, mint a lapos fenekű társaik, sőt! Alacsonyabb glükóz és koleszterinszinttel, valamint magasabb Omega-3 zsírszázalékkal is rendelkeznek, ha mindezt az egészséges életmóddal párosítják.

Az 16 000 nő részvételével készült kimutatás ráadásul azt is kimutatta, hogy ezek a nők az átlagosnál rezisztensebbek a krónikus és a genetikus betegségekre is.

40037062 - side view of young woman doing gymnastics the half bridge pose in fitness studio or home practices yoga warming up exercises for spine, backbend, strengthening back and shoulders muscles.

Az egyetem egyik professzora, Dr. Konstantinos Manolopoulous szerint az utóbbi a pozitív adatnak csakis a megnövekedett testzsírszázalék és a derék-csípő méretének megnövekedett aránya lehet az oka, ami ellenállóbbá teszi a szervezetet és javítja az immunrendszert, arra azonban még keresik a választ, hogy a fenék nagysága hogyan lehet összefüggésben a humorérzékkel és az agy intelligenciájával.

Ha ezek után te is rá szeretnél gyúrni a hátsódra, kövesd ezt az öt szuper fenékerősítő gyakorlatot!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X