Főoldal > MOZGÁS > Popsiformálás felsőfokon – Íme az 5 legszuperebb gyakorlat

Popsiformálás felsőfokon – Íme az 5 legszuperebb gyakorlat

fitneszgyakorlatmozgáspopsi
0

Írta: and

A nők legtöbbje elégedetlen a fenekével: túl nagy, túl kicsi, nem elég feszes, lapos vagy épp tú

A nők legtöbbje elégedetlen a fenekével: túl nagy, túl kicsi, nem elég feszes, lapos vagy épp túl gömbölyű. Popsink formája nagyrészt genetikai örökség, de megfelelő gyakorlatokkal bárki feszessé és izmossá alakíthatja. Ha már előre stresszelsz a bikini szezon miatt, akkor próbáld ki a következő gyakorlatokat! A legjobb, ha hetente háromszor megismétled ezt a 20 perces popsitornát, és mellette figyelsz a helyes étkezésre. A strandon begyűjtött elismerő pillantások bizonyítják majd, hogy jó munkát végeztél.

guggolas.jpg ()1. Guggolj!

A guggolás az egyik legalapvetőbb gyakorlat a nagyfarizom erősítésére, egyben az egyik leghatásosabb is, főleg ha súlyzókkal kombinálod. Nem kell hatalmas súlyokkal dolgoznod, inkább arra figyelj, hogy pontosan hajtsd végre a gyakorlatokat. Guggolásnál nagyon fontos, hogy a térded ne menjen a bokád elé, különben alig mozgatod meg a fenékizmaid. Próbáld ki különböző változatait: ha vállszéles terpeszben állsz, ha összezárt lábakkal vagy egészen széles terpeszben – mind más-más részét dolgoztatod meg a combodnak és fenekednek. Csinálj háromszor 20 ismétlést!

2. A kitörés, a tuti recept

Nem tartozik a kedvenc gyakorlatok közé, viszont nagyon eredményes. Itt is nyugodtan fogj egy-egy súlyzót a kezedbe, így növeled az edzés hatásfokát. Ugyanúgy, mint a guggolásnál, itt is fontos, hogy a kilépésnél a bokáddal egy vonalban legyen a térded. Ebben a pozícióban hajlítsd be a térded derékszögig, miközben a törzsed függőlegesen tartod, majd nyomd vissza magad! A kitöréseket is variálhatod, így a torna sem lesz unalmas. Végezhetsz kitöréseket egy sorozatban ugyanarra a lábra, de váltott lábbal is. Ha nagyobb hely áll rendelkezésedre, sétálva is csinálhatsz kitöréseket –ez egyben remek kardió is. De az oldalsó kitörések is nagyon hatékonyak. Próbálj meg két sorozatot csinálni 15-15 ismétléssel.

labemeles2.jpg ()3. Emelgesd, amíg bírod!

A lábemelgetés nem tartozik a legizgalmasabb gyakorlatok közé, de a hatása lenyűgöző. Térdelj le alkartámaszban, a törzsed pedig tartsd egyenesen. Az egyik lábadat derékszögben behajlított térddel told fel a popsidnál egy kicsit magasabbra, majd húzd vissza, ismételd meg tizenötször, aztán jöhet a másik láb. Nagyon fontos, hogy valóban izomból húzd vissza a lábad, ne hagyd zuhanni, mert különben kevesebb izommunkát végzel. Haladók csinálhatnak kereszthúzásokat is: a lábadat nem az eredeti helyzetbe húzod vissza, hanem a talajon lévő lábaddal keresztezed, majd visszatolod. Használhatsz bokasúlyokat vagy fitnesz szalagot is, így még jobban erősödnek majd fenékizmaid.

4. Csipőt fel!

A steppadot nemcsak kardió edzésekhez használhatod, hanem a popsi és belsőcombok formálásához is. Feküdj a hátadra a pad előtt, a talpadat pedig támaszd fel rá. Emeld fel magasra a csipődet, és a gyakorlat alatt igyekezz végig ott tartani. A lábaid először legyenek szorosan egymás mellett a steppadon, és ebben a pozícióban nyisd szét a térdeidet jó szélesre, majd zárd össze őket újra. Végezz huszonöt ismétlést, majd kis pihenő után jöhet a következő sorozat, de most széles terpeszben támaszd meg a talpaidat. Ezúttal befelé kell hajlítanod a térdeidet, amíg össze nem érnek, majd vissza a kiinduló helyzetbe, miközben a fenekedet is feszítsd meg! Ebből is csinálj huszonötöt.

5. Kitörés steppadon

A padot még ne pakold el, ehhez a remek gyakorlathoz is szükség van rá. Helyezkedj kitörés pozícióba, az elöl lévő lábaddal a steppadon. Súlyzóval a kezedben hajlítsd be a térded derékszögig, miközben a felsőtested egyenesen tartod. Most is figyelj arra, hogy a térded ne menjen a bokád elé. Lábanként csinálj két sorozatot 15-15 ismétléssel! Haladók kiróbálhatják az oldalsó kitörés steppados változatát is.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X