Főoldal > EGÉSZSÉG > Pusztítsd el a vírusokat tormával!

Pusztítsd el a vírusokat tormával!

baktériumbetegségegészségfertőzésfűszernövénygyógyulástormavírus
0

Írta:

Nem hiába tartják sok helyen a tormát az egészség szimbólumának: a betegségek megelőzésében és kezelésében egyaránt szuper csodaszer, és a különböző vírusos és bakteriális fertőzésekkel szemben is felveszi a harcot.

Vírus- és baktériumölő

A torma nem csak a vírusokkal bánik el eredményesen, de antibakteriális hatása is ismert. Ebben a téli, fertőzéses időszakban különösen fontos a megelőzés és az immunrendszer megerősítése, hiszen a betegségek száma kiugróan megnő. Fogyassz minden reggel egy kis reszelt tormát, és egész nap védelmet nyújt a különböző szezonális megbetegedésekkel szemben.

Tisztítja a légutakat

Nem kell feltétlenül elfogyasztanunk a tormát ahhoz, hogy egészségvédő hatása érvényesüljön. Csípős íze miatt illóolaja is igen intenzív, aminek belélegzése nagy segítség a légutak tisztításában. Ha megbetegedtél, megfáztál, és az orrodon keresztül nehézkesen vagy egyáltalán nem tudsz levegőt venni, reszelj le egy darab tormát, tedd egy tálkába, és jó néhányszor lélegezd be illóolaját az orrodon keresztül.

48774530 - seasoning of grated horseradish, closeup

Segít húgyúti fertőzés idején

A húgyúti fertőzés sok nőt érintő probléma, amelynek tünetei nem csak kellemetlenek, de fájdalmasak is, a felülfertőződés lehetőségéről már nem is beszélve. Ajánlott ilyenkor nagyobb mennyiségben reszelt tormát fogyasztani, káliumtartalmának köszönhetően ugyanis a torma serkenti a veseműködést, ezáltal a kórokozók sokkal gyorsabban kiürülnek a szervezetből. Másrészt a fertőzést magát is hatékonyan kezeli.

A hörghurut ellenszere

A hörghurut igen gyakori megbetegedés a hideg évszakokban, amely bár elsőre nem tűnik veszélyesnek, de megfelelő gyógymód nélkül akár tüdőgyulladásba is átcsaphat. A pihenés és a sok vitamin fogyasztása mellett érdemes ilyenkor „torma-napokat” tartani a gyorsabb gyógyulás érdekében. A glikozidoknak hála antibakteriális hatása érvényesül, míg a mustárolaj fokozza a nyálkahártyák vérellátását, lerövidítve a teljes felépülés időtartamát.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X