Főoldal > EGÉSZSÉG > Egyél sok tavaszi zöld színű zöldséget

Egyél sok tavaszi zöld színű zöldséget

diétaméregtelenítészöldség
0

Írta:

Itt a tavasz, ezzel együtt pedig a finomabbnál finomabb és az egészségesebbnél egészségesebb zöldségfélék időszaka. Kezdd szervezeted feltöltését isteni zöld színű finomságokkal!

Sóska

A sóska talán az első zöldségféle, ami a kertekben megterem, már kora tavasztól fogyasztható. Rengeteg ásványi sót, meszet, vasat, oxálsavat, foszfort tartalmaz, de bővelkedik C-vitaminban és flavonoidokban is. Frissítő, élénkítő hatású, de vizelethajtó és nyákoldó tulajdonsága is ismert. Nem csak főzelék, de ízletes saláta, leves is készíthető belőle.

Uborka

Az uborka pakolás formájában nem csak a bőrt táplálja és fiatalítja, de rendszeresen fogyasztva a szervezetre is rendkívül pozitívan hat. Víztartalma magas, kalóriatartalma pedig alacsony, ezért a fogyókúrázók egyik kedvenc zöldségféléje. Remek kálium-, foszfor-, vas-, kalcium- és nátriumforrás, de található benne A-, C- és még B-vitaminok is. Jó hatással van a veseműködésre, és a közérzetre is. Fogyassz gyakran belőle, akár uzsonnára is elrágcsálhatsz egyet-egyet a kedvenc fokhagymás-kefires mártogatósodba tunkolva.

Saláta

A fejes saláta isteni fogyókúrás csemege, ráadásul más zöldségfélékkel egészséges és változatos köret készíthető belőle. Mivel tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal (C- és B-vitaminok, foszfor és vas), tökéletes regenerálódást ígér szervezetednek a hosszú  zöldségmentes hónapok után. Jó hatással van a gyomor működésére, segíti az emésztést, frissít, méregtelenít, és még az öregedési folyamatokat is lassítja.

Brokkoli

A brokkoli térhódítása talán a belőle készült krémlevessel kezdődött, és azóta is töretlen. Szerencsére kiderült, hogy nem csak leves, de sok más ínyenc fogás is készíthető belőle, ráadásul igen egészséges zöldségféle. Található benne többek között kálium, kalcium, cink, foszfor, magnézium, A-, E- és C-vitamin is. De nem csak az általános immunerősítésben játszik fontos szerepet, hanem a komolyabb megbetegedések, például a rák kialakulásának megelőzésében is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X