Főoldal > EGÉSZSÉG > Azt hiszed, egészségesek? Ezeket az ételeket inkább kerüld

Azt hiszed, egészségesek? Ezeket az ételeket inkább kerüld

energiaszeletjoghurtmüzlinasi
0

Írta:

Vannak ételek, amelyek bár egészségesnek tűnnek, valójában tele vannak adalékanyagokkal, cukrokkal, felesleges kalóriával.

A kulcs mindig az alapanyagokban rejlik, ezért a legjobb, ha te magad készíted el fogásaidat, hogy egészséges és fitt maradj.

Saláta öntettel

A saláta az egyik legfittebb köret, ami csirkemellel, hallal tökéletes diétás menü. A gond akkor van, ha valamilyen bolti öntettel öntöd nyakon. Ezek többségét ugyanis cukorral és sok-sok E-számmal dúsítják, így hiába a saláta és a sovány hús, kész kalóriabomba válik az ebédedből. Ha azonban saját készítésű öntetekkel locsolod meg a salidat (citromléből, tökmagolajból, friss fűszerekből néhány perc alatt összedobhatod), nem kell tartanod a pluszkalóriáktól.

Gyümölcsjoghurt

A gyümölcsjoghurtot sok diétázó fogyasztja előszeretettel, azonban a legtöbb termék igazi kalóriabomba. A cukorral, ízfokozóval, aromákkal dúsított tejtermék még akkor sem a legjobb választás, ha alacsony zsírtartalmú, cukormentes változatot választunk. A joghurtban található tejcukor nemcsak ételintoleranciát okozhat, de még hizlal is. Ha teheted, készítsd otthon joghurtjaidat tejmentes tejszínből (rizskrémből), valódi gyümölcsökből, és édesítsd eritrit-tel vagy stevia-val.

57275984 - healthy eating, vegetarian food, diet and people concept - close up of woman hands with yogurt, berries and poppy or chia seeds on spoon

Müzliszelet

Ugye már te is régóta tisztában vagy azzal, hogy a müzliszelet se nem diétás, se nem egészséges? Már egyetlen szelet 200-300 kalóriát tartalmaz, és tele van cukorral. Sokkal jobban jársz, ha te magad készíted el inkább otthon. A pofonegyszerű recept hozzávalóinak arányait mindenki saját ízlése szerint variálhatja: keverj össze egy tálban zabpelyhet, magvakat, aszalt gyümölcsöket egy kis mézzel, gyúrd össze, nyújtsd ki és vágd szeletkékre. Így nem csak alakbarátabb nasit kapsz, de sokkal finomabbat is.

Energiaszeletek

Az energiaszeletekről nem véletlenül gondolhatjuk azt, hogy valóban az egészségünket, fittségünket szolgálják. Ezt a táplálékkiegészítőt ugyanis általában vitamin- és étrendkiegészítőket forgalmazó üzletekben vásárolhatjuk meg, ráadásul a hatékonyabb sportteljesítmény elérése érdekében. Tudnod kell azonban, hogy ezek bár valóban plusz energiával töltenek fel, de rengeteg rejtett kalóriával is. Tele vannak cukorral, mesterséges összetevőkkel, amelyek bár a teljesítményedet szolgálják, az egészségedet már kevésbé.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X