A Harvard Egyetem legújabb kutatásai arra világítanak rá, hogy bizonyos ételek hatással lehetnek a teherbe esés gyorsaságára.
Bár az egyetem nőgyógyász professzorai senkit sem biztatnak arra, hogy gyors teherbeesés reményében csak a következő ételekből és italokból álló étrendet fogyasszák, tény, hogy a kutatás eredményeinek jegyében könnyen össze lehet állítani egy-egy olyan főfogást, melyek esetlegesen meggyorsíthatják a dolgokat.
Figyelem! Ezektől az ételektől senki nem lesz „varázsütésre” állapotos – ezt a folyamatot több száz más faktor befolyásolja (kor, egészségügyi állapot, hormonális tabletta szedése stb.) -, de a legújabb kutatások szerint ezek az élelmiszerek pozitívan és negatívan is képesek befolyásolni a teherbe esés gyorsaságát.
Élelmiszerek, mely magas folsav- és ásványi anyagtartalmuk miatt pozitívan befolyásolják a nők teherbeesési képességét, valamint a férfi spermiumok minőségét, gyorsaságát:
– Zsíros halfélék (pl. lazac, tonhal)
– Dió
– Szójabab
– Halolaj
– Tengeri herkentyűk
– Szárnyasok (pl. csirke, pulyka, kacsa stb.)
– Teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek, tészták, péktermékek
– Zöldségek és gyümölcsök
Élelmiszerek, melyek negatívan befolyásolják a nők teherbeesési képességét, valamint a férfi spermiumok minőségét, gyorsaságát:
– Alkoholok
– Koffeintartalmú italok (pl. kávé, energiaitalok)
– Tojássárgája