Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 meglepő tény a meztelen alvásról

6 meglepő tény a meztelen alvásról

alváséjszakameztelenpihenéspizsama
0

Írta:

Pizsama nélkül egészségesebb aludni, mint gondolnád! Ha eddig nem tudtál ruha nélkül aludni, mondunk pár jó okot, hogy még ma éjjel kipróbáld!

Bár csak az emberek 8%-a élvezi ki a piha-puha ágyneműjét ruha nélkül, akik kipróbálták a meztelen alvást, nem tudtak leállni róla  – mondunk rá 6 meglepően jótékony okot, hogy miért!

1. Jobban alszol tőle

A pizsama (különösen a hosszú ujjú, hosszú szárú változat) igencsak kedvezőtlenül hat az alvásra, hiszen tudományosan is bizonyított tény, hogy minél melegebb környezetben vagyunk, annál kevesebb az esélyünk van a mély alvásra. A kutatók szerint a plusz réteg ruha erre csak még egy lapáttal rádob, tehát, ha tehetjük, aludjunk ruha nélkül (vagy legalábbis kevés ruhában) egy lehetőleg 18-20 fok hőmérsékletű szobában.

2. Segíthet a fogyásban

A kevés ruha hozzájárul ahhoz, hogy a testünk hőmérséklete kevesebb legyen és, hogy a stresszet okozó kortizol hormon (ami az álmatlan éjszakák egyik fő mumusa) mennyisége lecsökkenjen a szervezetünkben. A magas kortizolszint egyik következménye a felfokozott édesség utáni vágy, ami hízáshoz vezethet. Ebből az következik, hogy ha meztelenül alszunk, nemcsak jobbat fogunk aludni és jobban is fogunk kinézni, de több energiánk is lesz, ráadásul a jó alvástól még boldogabbak leszünk!

3. Jobban szellőzik a bőröd

Egész nap, reggel 9-től délután 5-ig teljes sminkben és irodai szettben rohangálsz? Ha belegondolsz, a tested sokkal többet van ruhába burkolva, mint nélküle… Ez pedig határozottan nem egészséges! Ha a takaró alatt szabadon szellőzhet a tested, a bőröd minősége is jobb lesz, kevesebb pattanás és akné fog rajtad kialakulni és a megfelelő hidratálással sem kell törődnöd, mert a természetnek éjjel lesz ideje újra regenerálni a bőrödet.

20819551 - naked girl on the bed

4. Hosszú távon fiatalít

A fiatalság kulcsa az éjjel, az alvásunk közben termelődő melatonin hormon, ami nagyban felelős a ráncok kialakulásáért és az egészséges, hidratált bőr fenntartásáért. A melatonin termelődését azonban a hűvös idő is fokozza, tehát, ha kevesebb ruha van rajtunk, később öregszünk!

5. Felpörgeti a szexuális életed

Ugye mondanunk sem kell, mennyire boldog lesz a pasid, ha minden éjjel a szexi meztelen tested mellé bújhat ágyba? Ez pedig a libidójára is igen nagy hatással van! A kutatások szerint a ruha nélkül alvók több, mint 57%-a meg van elégedve a szexuális életével, míg a pizsamában alvók folyamatosan szexuális problémákkal küzdenek. Ez nem hangzik túl jól!

6. Megszabadít plusz egy gondtól

…Mert tulajdonképpen miért is viselünk ruhát, ha a párunkon kívül senki sem lát minket? Ő is nagyon fog örülni a meztelen női test látványának, te is szabadabbnak érezheted magad éjjel, ráadásul nem kell azon agyalnod, hogy „mit fogok viselni az ágyban”, sőt! A vasalnivalód is kevesebb lesz és több ruhapénzt is megspórolsz majd a pizsama kihúzásával. Hát nem tiszta üzlet?!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X