Főoldal > EGÉSZSÉG > Masszázzsal a testi-lelki egészségért

Masszázzsal a testi-lelki egészségért

egészséggyógyulásizommasszázsmasszírozásmasszőrregenerációrelaxációtest
0

Írta:

Energiafeltöltés, relaxáció, edzés utáni regenerálódás vagy egy betegségből történő gyorsabb gyógyulás a célod? A különböző masszázsfajták más-más módon segítenek.

A masszázs fogalma igen tág, belefér az általános felfrissítéstől kezdve a komoly gyógyhatással bíró módszer is. Mielőtt betérnél egy masszázs-stúdióba, döntsd el, milyen eredményt remélsz a kezeléstől.

Méregtelenítés felsőfokon – a nyirokmasszázs

A kezelés fő célja a sejtek közötti felgyűlt folyadék, és ezzel együtt a méreganyagok eltávolítása. Ha azt veszed észre, hogy lábad gyakran ödémás, de nincs vesebetegséged, akkor érdemes kipróbálnod ezt a masszázstípust. A felesleges folyadék fokozatosan halad a nyirokrendszer felé, így a szervezet képes lesz megszabadulni tőle.

Élénkíti a testedet – a svéd masszázs

Ez a kezelés az alapja a különböző sport- és frissítő masszázsoknak. A gyúrás, dörzsölés, ütögetés csökkenti az izmokban keletkezett csomókat, regenerálja a bőrt és a szöveteket. Felfrissít, segíti az edzések utáni regenerálódást, serkenti a vérkeringést, általános élénkítő hatással bír.

49694021 - young woman getting traditional thai stretching massage by therapist

Sokoldalú megoldás – a thai masszázs

Mint a legtöbb keleti masszázsfajta, ez a típus is az energiaáramlást segíti a szervezetben, Nem csak érintés, simítás, de kimozgató technikák is szerepelnek benne. A kezelés a talajon történik, és igen sokoldalú a hatása: segít mozgásszervi panaszoknál, relaxál, frissít, csökkenti a feszültséget. Oldja az ízületi merevséget, rugalmasabbá teszi a testedet. A lélekre és a hangulatodra is kedvező hatású, ha heti rendszerességgel részt veszel a kezelésen.

Jó helyen az energia – a kínai masszázs

Segíti az energiaáramlást, mivel a meridiánokra hat, hasonlóan az akupunktúrához – itt azonban tű helyett érintéssel dolgozik a masszőr. A kezelés oldja azokat a blokkokat, melyek panaszt, betegséget okoznak a szervezetben. Ha krónikus fáradtságtól szenvedsz, a masszázs hatására fokozódik az energiaszinted. Azonban ha úgy érzed, túlpörög a tested és az elméd, arra is megoldást nyújt a kezelés: nyugtat és visszafogja a felfokozott állapotot.

Apró mozdulat, erőteljes hatás – a shiatsu

A japán masszázsfajta egyre népszerűbb, és nem véletlenül. Szó szerint ujj-nyomást jelet, és valóban ilyen mozdulatokat alkalmaz a masszőr. Nem csak az ujjával, de könyökével, térdével is dolgozik a testeden, ám ne ijedj meg, ezek a hatások nem fájdalmasak. Alkalmas mozgásszervi panaszok kezelésére, alvászavar megszüntetésére, belső szervi problémák (emésztési, hormonális, anyagcserét érintő zavarok) enyhítésére.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X