Főoldal > EGÉSZSÉG > Őszi vitaminturmixok a bivalyerős immunrendszerért!

Őszi vitaminturmixok a bivalyerős immunrendszerért!

egészséggyümölcsvitaminvitaminturmix
0

Írta:

Az őszi vitaminbevitelre, immunerősítésre különösen oda kell figyelnünk, ha szeretnénk fitten, frissen, egészségesen átélni ennek a csodálatos évszaknak az örömeit.

Ha rendszeresen fogyasztod ezeket az isteni vitaminturmixokat, nem csak egészségedért, de szépségedért is sokat tehetsz.

Gyömbéres-szőlős lassi

A lassi krémes, joghurtos, gyümölcsből készült ital. Bármilyen gyümölcsből elkészíthető, de ha szőlőt és gyömbért használunk, nem csak egy csodás, antioxidánssal teli turmixot kapunk, de még a megfázás tüneteit is enyhíthetjük.

Így készítsd: Tegyél 15 dkg szőlőt tegyél a gyümölcscentrifugába. Adj az így kapott szőlőléhez 1 teáskanál friss reszelt gyömbért, 1 dl görög joghurtot, 2 dl kókusztejet, valamint ízlés szerint egy kevés mézet. Botmixerrel keverd össze az italt, és tedd egy picit hűtőbe, mielőtt elfogyasztod.

Chilis-avokádós ital

Ha már egy kezdődő megfázással birkózol, vagy körülötted mindenki beteg, de te nem szeretnél ágynak esni, ezt a turmixot mindenképpen készítsd el. Chili– és avokádótartalma miatt még csírájában elfojthatod a betegséget, mielőtt komolyabbra fordulna a dolog.

Így készítsd: Egy chilipaprikát vágj ketté, kapard ki a magjait, és vágd apró kockákra a növény húsát. Hámozd meg az avokádót, vágd fel, és turmixold össze a paprikával együtt. Öntsd fel 2,5 dl kókusztejjel és 1 evőkanál lime-mal. Fűszerezd egy csipet korianderrel, sóval, és néhány csepp tabasco szósszal. Pürésítsd össze a hozzávalókat, és hűtsd le az italt.

57604041 - pumpkin and apple juice in the glass jug

Sütőtökös-almás turmix

Ha igazán finomra, különlegesre és egészségesre vágysz, próbáld ki a sütőtökös-almás vitaminkoktélt. Amellett, hogy ez a fantasztikus ital a bőrproblémákat, gyulladásokat is enyhíti, orvosolja, az immunrendszert is megerősíti. Tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, ráadásul pofonegyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Így készítsd: Moss meg két közepes almát és egy maréknyi felkockázott, meghámozott sütőtököt, és nyersen turmixold őket össze. Ha kész, öntsd fel kevés vízzel, és adj a péphez néhány csepp citromlevet is. Tálaláskor szórj a tetejére pirított tökmagot. Vigyázz, függőséget okoz.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X