Főoldal > EGÉSZSÉG > Segít az orgazmus?

Segít az orgazmus?

egészségegészségmegőrzéskutatáspárokszerelemszeretkezésszextudomány
0

Írta:

Azt már eddig is tudtuk, hogy szeretkezni nem rossz dolog, de most még egy okot mondtak a professzorok, amiért érdemes ágytornázni.

A legújabb kutatások szerint a szex bizonyítottan erősíti az immunrendszert – de csak akkor, ha orgazmust is átélsz. Az influenzás megbetegedések, a bakteriális gyulladások és a felfázásos tünetek is hamarabb elmúlnak, ha ágyba bújsz a partnereddel – legalábbis a legújabb kutatások szerint.

Ugyanis azok, akik a betegségük alatt legalább 2 alkalommal jutottak el az orgazmusig, 30%-kal több Immunglobulin A fehérjét (IgA) termelt a szervezetük. Ez azért fontos, mert ezek a specifikus immunsejtek képesek legyőzni a betegségeket és megszüntetni a felfázást elősegítő okokat – ami miatt az átlagosnál kevesebb gyógyszert kell majd szednünk.

29473014 - image of satisfied sexual partners posing in bed

Ugyanez a teszt a betegség ideje alatti csókolózást, összebújást és ölelkezést is melegen ajánlja a pároknak, mert – ha  nem is olyan nagymértékben, mint a szex, de – ezek a fizikai kontaktusok is képesek az IgA-szintet felturbózni.

Ha pedig még ez sem lenne elég, a tudósok arra is rájöttek, hogy a szex közben átélt orgazmus képes megemelni a bennük termelődő adrenalin szintjét, ami nemcsak a kedvünket és az immunrendszerünket teszi helyre, de még a náthás orrunkat is könnyen kidugíthatja. 

Még több érdekességet olvasnál a témáról? Ide kattintva 9 meglepő tényt tudhatsz meg a szexről!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X