Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezeket azonnal dobd ki a fürdőszobádból

Ezeket azonnal dobd ki a fürdőszobádból

egészségtelenfürdőszobamegbetegítselejtezés
0

Írta:

Ha az alábbiaktól nem szabadulsz meg időben, akár meg is betegíthetnek.

A fürdőszoba nedves, meleg környezete ideális terepet biztosít a gombáknak, baciknak, ezért különösen fontos, hogy ügyeljünk azoknak a használati tárgyakinknak a rendszeres cseréjére, amelyeket itt tárolunk. De tudod-e, hogy mit milyen gyakran kellene leselejtezned?

Nos, a szakemberek ezzel kapcsolatban is megmondták a tutit. Havonta érdemes cserélni a fürdőszivacsot (ha használsz ilyesmit), a borotvapengédet 3-5 használat után, vagy kéthetente. A fogkefédet három hónap után (de ha szétállnak a sörtéi, akkor még előbb) kell leselejtezned, a fel nem használt betéteket, tamponokat pedig egy, legfeljebb két év után dobd ki.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Necessity not luxury 👏🏾👏🏾 . . . #periodtaboo #periodtalk #periodproducts #padsandtampons #menstrualcycle #menstrualcramps #tampon #pads #menstrualcup #womenhealth #feminineneeds #cramps #health #cycle

#OhHeyPeriod (@ohheyperiod) által megosztott bejegyzés, Júl 10., 2019, időpont: 11:35 (PDT időzóna szerint)

A pattanások ellen használt kencék a felbontástól számított 3-6 hónap után biztosan nem olyan hatékonyak már, ezeket sem kell tovább tartogatnod. A fogfehérítő csíkoktól pedig a felbontástól nézve egy év után lehet szívfájdalom nélkül megszabadulni – a szakemberek addig is azt javasolják, hogy tartsuk ezeket a hűtőben, mert tovább megőrzik hatékonyságukat.

Fogkrémedet 12-18 havonta cseréld le. Ha fura szaga vagy íze lett, esetleg ránézésre már nem olyan, mint amit megszoktál, akkor azonnal dobd a kukába.

A naptejen általában szerepel a lejárati idő, de a felbontás után legfeljebb két évig használd ezeket a termékeket. Ha pedig azt látod, hogy megváltozott az állaga, vagy furcsa szaga van, akkor is végezze a szemetesben a termék.

Ne tartsd a fürdőszobádban a gyógyszereidet, mert a meleg és a pára nem tesz jót nekik. Ezektől is ajánlott a lejárati idő után megszabadulni, az antibiotikumos kenőcsöktől pedig még előbb, a lejárati idő előtt három hónappal már nyugodt szívvel kidobhatod őket.

Fotók: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X