Főoldal > EGÉSZSÉG > Hogyan legyél környezettudatosabb? 5 bevált tippel segítünk!

Hogyan legyél környezettudatosabb? 5 bevált tippel segítünk!

kampánykörnyezettudatos csomagoláskörnyezettudatosságtippek
0

Írta:

Egy csipetnyi odafigyeléssel máris sokat tehetsz magadért és környezetedért! Nem tudod, hogyan válj környezettudatosabbá? Segítünk!

Minden csak elhatározás kérdése – tartja a mondás! Nincs ez másképp abban az esetben sem, ha kicsit jobban szeretnél figyelni a környezetedre. Milyen egyszerű praktikákkal válhatsz te is „zölddé”? Íme:

1.Viszlát nejlonszatyrok!

Ha teheted, friss terméket vásárolj, elvitel esetén ne kérd a műanyag táskát. Keresd az újrahasznosított papírzacskókat vagy otthonról vigyél magaddal egy textilből készült darabot. Ugyanitt a vásárlásnál is helyezd előnybe azokat a termékeket, amelyek környezetvédő csomagolásban, papírdobozban kínálnak a boltok polcain, mint például WC-papírok, papírtörlők.  Ezekkel az apró gesztusokkal többet teszel, mint gondolnád a környezetedért!

2. Takarékoskodj az energiával!

Spórolj a vízzel! Ne folyasd feleslegesen a konyhában vagy a fürdőszobában. Amikor nincs rá szükség, zárd el a csapot. Üres helyiségekben ne égjen a lámpa, az elosztókat áramtalanítsd, ha nincsenek használatban, a sima izzó helyett pedig használj energiatakarékosat.

3. Ha van lehetőséged: komposztálj!

Ha komposztálsz biztosíthatod a kerted földjének termékenységét, és a szemeted nagy részére sem lesz többé gond. Míg egy hulladéklerakóban egy cső kukoricának 18 évig tart a bomlása, addig a komposztban néhány hónapig! Nem mindegy, igaz?

4. Szárítógép helyett, teregess!

A hűtőgép mellett semmi sem fogyaszt annyi energiát a lakásban, mint a szárítógép. Teregess az erkélyre, a ruháid akkor is meg fognak száradni, anélkül, hogy a villanyszámla az egekig érne! Ráadásul a nyári melegben most a ruháid is hamar megszáradnak!

5. Számolj le a tisztítószerekkel!

A tisztítószerek a legmakacsabb baktériumokkal is megküzdenek. Nem meglepő, hogy ezek a vegyszerek nemcsak a lakásban lévő kosszal és kártevőkkel végeznek, de a vízbe kerülve az állat- és növényvilágra is pusztító hatással vannak. Használj a konyha vagy a fürdő tisztán tartásához citromot, ecetet és szódabikarbónát. Igazi jolly joker anyagok!

TIPP: Mosószer helyett mosódió. A mosódió 100%-ban természetes, jó tisztítóhatással rendelkezik és környezetbarát mosási alternatíva. A mosódióhéj többször felhasználható, 1 darab mosódiós labda 5 mosásra elegendő. Próbáld ki, nem fogsz csalódni!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X