Főoldal > EGÉSZSÉG > A citromos víz előnyei, amikről eddig nem tudtál

A citromos víz előnyei, amikről eddig nem tudtál

citromcitromos vízcitrusfélediétaegészségfogyás
0

Írta:

Nagyon sokan szeretik a citromot, ami nem is csoda, hiszen frissítő és igazán ízletes gyümölcs. De nem csupán az íze miatt érdemes fogyasztani a sárga citrust, hanem pozitív előnyei miatt is. Íme néhány fantasztikus egészségi előny, melyet a citromos víz nyújt.

1. Felpörgeti az anyagcseréd

Hallottad már, hogy az egészséges test alapja az egészséges emésztőrendszer? Sok szakértő állítja, hogy ez valóban így van, a citromban lévő rost pedig segít fenntartani az egészséges emésztést. Reggel egy pohár citromos vízzel kiválóan beindíthatod az emésztést, és a felgyülemlett toxinokat is kisöpörheted a szervezetedből.

2. Hidratál

Mielőtt az elektrolitokkal dúsított italok a piacra kerültek volna, a citromos víz jelentette a legjobb megoldást a kiszáradás ellen és annak kezelésére. Amikor izzadsz, nem kizárólag vizet veszít a szervezet, hanem fontos ásványi anyagokat is, ezért fontos, hogy ne sima vízzel frissítsd magad edzés után.

3. Megvédi a szemed

Amikor az ember gyerek, nagyon sokat hallja, hogy a sárgarépa jó a szemnek, elősegíti a látást. Ha a szüleink tudták volna, hogy a citrom mennyire egészséges a szemnek, talán azt diktálják belénk. A kis sárga gyümölcsben lévő C-vitamin és antioxidánsoknak hála megvéd a szürke hályogtól és a makula degenerációtól.

4. A bőröd puhább és egészségesebb lesz

A puha, sima és szép bőr feltétele az, hogy hidratált légy. Sajnos a vizet egyetlen drága krém sem tudja pótolni a bőrödben, ha nem iszol eleget a kozmetikumok használata mellett megfelelő mennyiségű vizet, akkor száraz és ráncos lesz a bőröd. Néha azért nehéz megfelelő mennyiségű vizet meginni, de ha feldobod egy kevés citrommal, egy igazán hűsítő koktélt kapsz, ami sokkal jobban hidratál a víznél.

5. Javítja a májműködést

A máj fontos szerepet játszik az általános egészség fenntartásában, a citromos víz pedig elősegíti a működését. Így a szervezet sokkal könnyebben üríti ki a toxinokat a szervezetből, arról nem is beszélve, hogy maga a citrom is képes bizonyos káros anyagok semlegesítésére.

6. Harcol a gyulladással

Egy-egy gyulladásos panasz a szervezetben természetes, a test védekező rendszerének fontos eleme. A krónikus gyulladások azonban komoly betegségek kialakulásához is vezethetnek, ezért tenni kell ellenük valamit. Amikor gyulladás lép fel a szervezetben, magas savtartalom lép fel, melyet a citrom képes csökkenteni.

7. Fokozza az immunrendszer működését

A fertőzések ellen nem tudunk 100%-osan védekezni, hiszen az utcán, a boltban vagy a buszon is baktériumok terjengnek. A legjobb módszer arra, hogy egészséges maradj, hogy fokozod az immunrendszered működését. A citromban lévő C-vitamin hatékonyan növeli az immunrendszer teljesítőképességét, ne hagyd ki előnyeit!

8. Káliumforrás

Nem csupán a banánban van kálium, a citromban is megtalálható ez a nélkülözhetetlen ásványi anyag. A káliumfogyasztásra azért kell odafigyelni, mert egyike annak az 5 ásványi anyagnak, melyekből a testnek nagy mennyiségre van szüksége nap mint nap. Javítja az agy, az izmok, a szív és a vese funkcióit.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X