Főoldal > DIÉTA > Fagyaszd le a citromot, megéri!

Fagyaszd le a citromot, megéri!

antioxidánscitromdiétaétkezésfagyasztásgyümölcsimmunrendszertáplálkozásvitamin
0

Írta:

Frissítő, zamatos és lúgosító. A citrom az egyik olyan gyümölcs, amelyből mindig jó, ha van otthon.

Az egyik módja, hogy mindig tudj otthon tartani a sárga gyümölcsből, ha lefagyasztod. A gyümölcs minden részét le lehet fagyasztani. Sőt, a citrom fagyasztása más előnyökkel is járhat.

Mielőtt lefagyasztod a citromot:

Olyan gyümölcsöt válassz, mely nem fontos vagy túl sötét! Mosd meg a citromot alaposan vízzel! Eltávolíthatod a peszticideket ecetes vízzel is.

Így fagyaszd le a citromot:

Az egész citromot tedd légmentesen egy jól záródó zacskóba! Amikor szeretnéd felhasználni a citromot, tedd néhány másodpercre a mikrohullámú sütőbe alacsony hőfokon vagy 10-15 percig áztasd hideg vízben! Ha kiolvadt, használd a szokásos módon! Facsard ki a levét és élvezd! Sajnos, amikor ezt a módszert alkalmazod, a citrom már nem lesz alkalmas szeletelésre és díszítésre. Az ilyen célra friss citromot érdemes beszerezned.

Egész citrom héj nélkül:

Amikor a citromnak csak a reszelt héjára van szükséged, nem kell, hogy a gyümölcshús utána az enyészeté legyen. Ehelyett tedd alufóliába és tedd a becsomagolt gyümölcsöt fagyasztó zacskóba! Így a gyümölcs nem szárad ki és később felhasználható a húsa.

citrom2.jpg ()

Citromhéj:

A reszelt héjat ugyanúgy le tudod fagyasztani, ahogy a citromot. Csak tedd légmentes zacskóba, majd a fagyasztóba! Ha az egész citromot lefagyasztod és  úgy reszeled le a héját, az illóolajok nem vesznek el, a konyha mégsem fog citromspay-ben úszni.

Szeletelt citrom:

Ha szeletelt citromot szeretnél lefagyasztani, majd csomagold sütőpapírba! Helyezd légmentesen záródó zacskóba, majd tedd az egészet a fagyasztóba! Az így előkészített citrom tökéletes italok, készítésére és díszítésére, és italokba téve remekül lehűtik azokat.

Citromlé:

A fagyasztott citromlé receptje roppant egyszerű. Csavard ki a citrom levét és tedd jégkocka-tartókba! Amikor szükség van rá, csak vedd elő a fagyasztott kockákat! A receptekhez azonban megadott mennyiségű citrom kell. Jegyezd meg és írd fel, egy-egy fagyasztott citrom kocka hány evőkanál citromlevet tartalmaz!

Ha valami különlegeset szeretnél, a citromlébe helyezz epret, málnát vagy mentalevelet! Ezek a speciális és ízletes jégkockák különösen szépen mutathatnak a következő bulin vagy ebéden az italokban.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X