Főoldal > MOZGÁS > Tuti tippek a környezettudatos edzéshez

Tuti tippek a környezettudatos edzéshez

fogyókúrakörnyezettudatosságmozgászsírégetés
0

Írta: and

Ruházkodás öko módra Aki rendszeresen sportol, annak több váltás ruhát kell magával vinnie, de ez még nem jelenti azt, hogy minden sportághoz új szettben kell pompázni: a környezetbarát divatra ebben az esetben is van megoldás!– Ne hagyd a szekrényben porosodni a megunt göncöket! Ha megvetted a legújabb aerobiknadrágot, ami sokkal jobban kihangsúlyozza formás fenekedet, akkor […]

Ruházkodás öko módra

Aki rendszeresen sportol, annak több váltás ruhát kell magával vinnie, de ez még nem jelenti azt, hogy minden sportághoz új szettben kell pompázni: a környezetbarát divatra ebben az esetben is van megoldás!
– Ne hagyd a szekrényben porosodni a megunt göncöket! Ha megvetted a legújabb aerobiknadrágot, ami sokkal jobban kihangsúlyozza formás fenekedet, akkor add tovább a régit! Minek tartogatni, ha többé nem veszed fel? És persze te se szégyelld elfogadni, amit más megunt, rád még tökéletes lehet a ruhadarab.
– Míg egyes sportok megkövetelik a speciális műszálas anyagokat (pl. vízisportok), addig a legtöbb edzőcuccot természetes anyagból is beszerezheted. A pamutból készült ruhák kényelmesek, nem akadályoznak a mozgásban és jó a nedvszívó képességük is.

0023771_1.jpg ()

– Egyre több téli sportruhát gyártó cég fektet hangsúlyt a környezetvédelemre. Már léteznek olyan síruhák, amelyek szerves gyapjúból készültek, a kabátok kókuszdióhéjjal vagy szójababrosttal béleltek. Ennek köszönhetően a termék 47 sazázaléka újrahasznosítható.

Viszlát, műanyag!

A sportszergyártók előszeretettel alkalmazzák a lebomlásra képtelen műanyag különböző fajtáit, ám egy kis odafigyeléssel kivédheted a PVC-halmozását. Bár a természetes anyagokból készült sporteszközök valamivel drágábbak, de sokkal strapabíróbbak, ráadásul kidobás után sem szennyezik a környezetet.
– Pilateshez, jógához elengedhetetlen egy jó kis tornaszőnyeg. Ám ahhoz, hogy a tested minden izma tökéletesen dolgozhasson, és az elméd is megnyugodjon, fontos, hogy a Földdel is harmóniába kerülj. Ezért felejtsd el a polifoamot, tornázz inkább parafából, gyékényből vagy bambuszból készült szőnyegeken!
– Az ütővel játszott sportoknál részesítsd előnyben a fából készülteket a műanyaggal szemben!

Kirándulás okosan

Bár a legkézenfekvőbb „természetes” sportág a túrázás, ilyenkor is ejthetsz sebet a környezeten. De az alapvető szabályok betartásával ettől nem kell tartanod.
– Mindent a szemnek, semmit a kéznek! Ne törj le, ne pusztíts el semmit! Mindig a kijelölt turistautakon haladj: a céltalan bóklászás során könnyen eltaposhatod az apró hajtásokat, megzavarhatod az élővilágot, terjesztheted a bakancsodra tapadt gyomok magvait, ráadásul így szedheted össze a legtöbb kullancsot is.
– Csak a kijelölt helyen rakj tüzet, a gallyakat mindig a földről gyűjtsd össze, és távozás előtt bizonyosodj meg arról, hogy a tűz teljesen kialudt.
– Ne szedj virágokat, inkább fényképezd le őket!
– Ha munkahelyed csak néhány kilométerre van a lakásodtól, válaszd a sétát vagy a biciklit az autó vagy a tömegközlekedés helyett. Így nemcsak a környezetet kíméled, hanem a pénztárcádat is – hiszen a benzinköltség vagy a jegy ára a zsebedben marad.

A témáról bővebben a Wellness magazin februári számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X