Nemcsak a szuper íze miatt érdemes gyakran fogyasztanod, hanem az egészségre való számtalan jótékony hatása miatt is.
Azt már eddig is tudtuk, hogy a görögdinnye leve (magas vitamin, ásványi anyag és antioxidáns tartalmának köszönhetően) zsírégető hatású, arra azonban csak nemrég derült fény, hogy ennek a finom gyümölcsnek a húsa az átlagosnál több egészségre való jótékony hatással is rendelkezik.
- megelőzi a szervezetben lévő szabad gyökök esélyének kialakulását
- csökkenti a puffadást, valamint a rákra és a daganatos betegségekre való hajlamot
- kivonatának rendszeres fogyasztása csökkenti a vérnyomást és erősíti az érfalakat
- a görögdinnye leve csökkenti az edzések után fellépő izomgyengeséget és fájdalmas izomhúzódásokat
- lerövidíti a már meglévő izomláz időtartalmát
- a faggyúkiválasztás során fontos szerepet játszó A-vitamin is nagy mennyiségben található meg benne, ezáltal kevésbé zsírosodik a haj
- növeli a hajhagymák erősségét és gyorsítja a haj növekedését is
- kollagén és C-vitamin tartalma a bőr, a köröm és a haj egészségéhez is hozzájárul
- csökkenti a ráncokat és a szem körüli redők láthatóságát
- likopin és béta-karotin tartalma megóvja a bőrt a leégésektől és a nap által okozott felszíni bőrkárosodásoktól
- sok kolin nevű makrotápanyag található benne, ami biztosítja az idegrendszer, az izmok, a máj és az agy egészséges működését
- magas rosttartalma csökkenti a székrekedés (és ezzel együtt az aranyér) kialakulásának esélyét
- tele van elektrolitekkel, melyek megelőzik a dehidratációt
- fejleszti az agy egészségét, ezáltal késlelteti az Alzheimer-kór és a demencia kialakulását
- vörös színe miatt tele van likopin nevű karotinoiddal, mely hatalmas antioxidáns tartalma miatt erősíti az immunrendszert
- a benne lévő A-vitamin segít a látásunk erősségének és élességének megtartásában
Végül, de nem utolsósorban:
- A görögdinnye 90%-a vízből áll, tehát a nyári hőségben frissítőnek is tökéletes!