Egyáltalán nem mindegy, hogy melyik polcra, milyen étel kerül a hűtőben.
A hűtő belsejében más hőmérséklet van a különböző polcokon, így egyáltalán nem mindegy, hogy hova mi kerül…
Nem tudod, minek, hol van a legideálisabb helye a hűtőben? Segítünk!
Legfelső polc: maradék főtt ételek, italok, főzés nélkül ehető ételek, mint például joghurt, sajt, felvágottak.
Alsóbb polcok: nyers hozzávalók a főzéshez.
Ajtó: Az ajtó a hűtő legmelegebb része, úgyhogy a profik csak a fűszereket és szószokat javasolják ide. Tejet, tojást, amik leggyakrabban az ajtóba kerülnek, nem itt kellene tárolni, hanem polcon, hiszen a meleg nem tesz jót a tojás- és tejtermékeknek.
Alsó tárolók:a legjobb megoldás, ha a húsokat egy külön műanyag dobozban tároljuk, elhatárolva a hűtő többi részétől. Azt is megtehetjük, hogy az egyik tárolórekeszt szánjuk a húsnak, és nem polcra tesszük, a másik rekeszben pedig csak zöldségeket, gyümölcsöket tartunk, így a keresztszennyeződésektől sem kell tartani.
(Nyitó kép: iStock)