Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért éjszakára szedj probiotikumot

Ezért éjszakára szedj probiotikumot

bélflóraprobiotikum
0

Írta:

A probiotikumok szedése mostanában az egyik legnagyobb wellness trend.

Ezekről a jó baktériumokról azt mondják, hogy fokozzák a bélrendszerünk egészségét, segítik, hogy egyensúlyban legyenek a beleinkben élő baktériumok, gombák és vírusok.

A probiotikumokat nem csak táplálékkiegészítőkkel lehet bevinni, hanem ételekből is, mint például a joghurt, de érdemes lehet tabletta formában is szedni belőlük. A tanulmányok azt ugyan még nem bizonyították, hogy az egyébként egészséges bélrendszerre jótékonyan hatnak a probiotikumok, de az olyan emésztőrendszeri rendellenességek esetén, mint a hasmenés, a székrekedés vagy a reflux, segíthetnek.

Bizonyítékok vannak arra is, hogy a probiotikumok hozzájárulhatnak a gyulladáscsökkentéshez is azoknál, akik fekélyes vastagbélgyulladástól szenvednek. Hasznosak lehetnek azoknak is, akiknek utazási hasmenése van, és segíthetnek abban az esetben is, ha antibiotikum szedése miatt van hasmenésünk. Nem mindegyik baktériumtörzs megfelelő mindenki számára, ezért érdemes beszélni az orvosunkkal, hogy melyik lehet nekünk az ideális. Ha megvan a megfelelő készítmény, akkor az is fontos, hogy jól időzítsük a probiotikum beszedését.

A probiotikumok nem maradnak sokáig a bélben, ezért a hatékonyság érdekében kúraszerűen kell szedni, napi szinten, amíg jobban nem érezzük magunkat. A legideálisabb, ha lefekvés előtt szedjük be a probiotikumot, mert bélrendszerünk éjjel nem olyan aktív, ritkán ébredünk fel azért, mert éjjel ürítenénk. Amikor a bél kevésbé mozog, nagyobb esélye van a probiotikumnak arra, hogy a bélben maradjon.

(VIA)

Fotó: iStock


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X