Főoldal > EGÉSZSÉG > 10 dolog, amit kerülj, ha orvoshoz mész

10 dolog, amit kerülj, ha orvoshoz mész

doktorkoffeinorvos
0

Írta:

Többek között a koffein, az alkohol, a szénsavas ital, de a hamburger és az édesség sem ajánlott egy orvosi vizit előtt. Hogy miért? Cikkünkből kiderül!

1. Ne igyál koffeint vérnyomásmérés előtt

Amennyiben általános orvosi vizitre mész, nagy valószínűséggel a vérnyomásodat is meg fogják mérni. Az előtte elfogyasztott kávé, kóla és energiaital miatt viszont az átlagosnál magasabb értékeket mérhetnek majd a rendelőben.

2. Ne fogyassz magas zsírtartalmú ételeket vérvétel előtt

Előfordulhat, hogy beugrasz egy gyorsétterembe egy hamburgerre, vagy eszel egy lángost a vérvétel előtt. A laborvizsgálat eredménye viszont kiemelkedően magas LDL-szintet (rossz koleszterint) és más zsírsejteket fog kimutatni – ez pedig aggodalmakra adhat okot. Ha vérvétel előtt állsz, 8-10 órával előtte már ne fogyassz semmilyen zsíros vagy szénhidrátdús ételt!

3. Ne szomjazz a fizikai tesztek előtt

A szervezetünknek alapvetően jót tesz, ha az orvosi vizsgálatok, mérések és tesztek előtt jó sok vizet iszunk, mert így kapjunk a lehető legjobb és legoptimálisabb eredényeket, ezért ügyeljünk rá, hogy dehidratáltan soha ne jelenjünk meg az orvosunknál!

4. Ne kezdj bele új diétába az orvosi vizit előtt

Bár érthető, hogy a lehető legjobb formádat akarod mutatni az orvosodnak, mégse kezdj bele semmilyen új diétába a vizit előtt. Hiszen egy drasztikus étkezési változás alapján véve is felboríthatja az egészségügyi állapotodat, amiért még több vizsgálatra is beutalhat a doktorod.

44132464 - young sad woman with a plate of salad.

5. Ne vegyél be lázcsillapítót az orvosi vizit előtt

Fáj, kapar, szúr a torkod, folyik az orrod, a náthából pedig ki sem látsz? Ha egy mód van rá, a háziorvosod meglátogatása előtt mindezek ellenére se vegyél be köhögés-és lázcsillapítót, hiszen könnyen lehet, hogy nem a megfelelő gyógyszert veszed be, vagy a bevett gyógyszer miatt félrediagnosztizál az orvosod.

6. Ne menj manikűroshöz a bőrgyógyászati időpontod előtt

Furcsának tűnhet, de a dermatológusod nemcsak a bőröd állapotát, hanem a körmeidet is szemügyre veheti – épp ezért, mindig érkezz körömlakk és műköröm nélkül a bőrgyógyászati időpontodra! Hogy miért? A körmök állapotából többek között a cukorbetegség, valamint a szív-és érrendszeri problémák egyes vállfajai is könnyen diagnosztizálhatóak.

7. Ne igyál alkohol koleszterinszint-mérés előtt

Alapjában véve semmilyen orvosi látogatás előtt nem ajánlott az alkohol fogyasztása, koleszterinszint-mérés előtt 24 órával pedig kifejezetten ellenjavalt a tömények iszogatása, mert a szeszesitalok kedvezőtlenül befolyásolhatják a triglidericek fajtáját és minőségét. Wellness-tipp: A koleszterinszint-mérés előtt 24 órával édességeket és zsíros ételeket se fogyassz!

8. Ne (minden esetben) mondd le a nőgyógyászati időpontod, ha mensturálsz

A nőgyógyászok szerint minden mestruáció alatt elégzett szexuális – és rákteszt az optimális eredményt mutatja, ezért nincsen mitől tarthatod, ha a piros napjaidon esedékes az időpontod. Azonban sem labor, sem már speciális teszt elvégzése nem javasolt ha menstruálsz.

42963536 - beautiful charming friendly smiling female medicine therapeutist doctor standing in office, holding document pad and looking in camera. medical help, physician reception or insurance concept

9. Ne használj dezodort mammográfia előtt

A mammográfia előtt egy nappal már nem ajánlott a dezodorok használata, mert ezek a termékek (bár minimális mennyiségben, de) tartalmaznak alumíniumot, melyet a röntgenek könnyen összekeverhetnek a rosszindulatú elváltozásokkal.

10. Ne feledd a kérdéseidet

Az orvosodhoz intézett kérdéseket az izgalom és a stressz miatt könnyen el lehet felejteni – akkor is, ha számodra fontos dolgokról volt szó. Ezért azt ajánljuk, hogy minden orvosi vizit előtt írd fel egy kis papírra a kérdéseidet, melyeket aztán őszintén feltehetsz a kezelőorvosodnak!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X