Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 dolog, ami elűzi a náthát

5 dolog, ami elűzi a náthát

gyógyulásnáthatermészetes gyógyszer
0

Írta:

Kipróbáltál már mindent a nátha ellen, mégsem használ semmi? A következő- dietetikusok által összeállított – tippjeinkkel pár nappal lerövidítheted a betegség idejét.

1.     Adj mindenhez fokhagymát

A fokhagyma a bizonyítéka annak, hogy nem minden szuperegészséges élelmiszernek kell drágának lennie. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, antibakteriális és vírusölő hatásai mellett az immunrendszert is kellően támogatja a fokhagyma, melyben egyébként rengeteg vitamin és ásványi anyag is található (B6, C-vitamin, magnézium, vas, kálium, calcium, cink, mangán, szelén, és még sorolhatnánk).

2.     Fogyassz probiotikumokat

Tudtad, hogy az immunrendszerünk 70-80%-a az emésztőrendszerünkben található? Épp ezért, ha koszos kézzel fogod meg az ételt, vagy valamilyen baktérium kerül az italodba, szinte biztos, hogy meg fogod érezni! Ahhoz, hogy ezeket a kellemetlenségeket elkerüld, fogyassz sok probiotikum tartalmú készítményt (ilyen például a kaukázusi kefir, a natúr joghurt és a savanyú káposzta).

3.     Igyál sok gyömbérteát

A frissen reszelt, tömény gyömbértea tele van antioxidánsokkal, valamint gyulladásgátló és mikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik. Épp ezért, ha elkezd kaparni a torkod, vagy csak folyik az orrod, minél előbb kezdj el gyömbérteát inni, hogy még idejében elkapd a betegséget!

Wellness-tipp: A tökéletes gyömbértea elkészítéséhez vegyél egy közepes méretű gyömbért, hámozd és most meg, majd szeleteld fel apró darabokra és tedd bele forró vízbe. 5 perc múlva már kortyolgathatod is a finom teádat!

4.     Szedj D-vitamint

Nem hiába hívják „napfényvitaminnak” a D-vitamint. Bár a nap sugarai hatására természetesen is reprodukálja a szervezetünk, a téli hónapok alatt szükség van a pótlására, különben legyengülhet az immunrendszerünk. A pótlás történhet természetes formában (a tojás, a zab, a lazac, a makréla és a szardínia például sok D-vitamint tartalmaz) és mesterségesen is, attól függően, hogy neked melyik módszer válik be jobban.

5.     Eddz rendszeresen

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni a mozgás fontosságát! Törekedj arra, hogy minden nap sportolj legalább 30 percet, vagy heti 2-3 alkalommal vegyél részt egy igazán kiadós edzésen. Az immunrendszered meg fogja köszönni, hosszútávon ellenállóbb lehetsz a bakteriális és vírusos fertőzésekkel szemben is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X