Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 hiba, amiért nem fogysz, hiába diétázol

5 hiba, amiért nem fogysz, hiába diétázol

bikiniszezoncukormentesdiétafogyás
0

Írta:

Az egyetlen rosszabb dolog annál, ha nem fogysz, ha tökéletesen csinálod a diétát, mindent betartasz, és még mindig nem fogysz. Miért?

Nos, a válasz mindenkinél eltérő lehet, de lehet, hogy a lenti 5 leggyakoribb ok miatt nem sikerül a fogyás.

1. Túl sok a bevitt kalória

Sajnos előfordulhat, hogy többet eszel, mint kellene. Vezess egy étkezési naplót, és mindig írj fel mindent: minden egyes bevitt ételt, italt! Ez hamar fel fogja nyitni a szemed, hogy hol van a hiba. Így kiderülhet, hogy az adagok jóval több kalóriát tartalmaznak, mint gondoltad, és kiderülnek az olyan turpisságok is, mint az alkohol és az egészségtelen nasik. Ha a telefonod van mindig kéznél, tölts le egy étkezési napló alkalmazást!

2. Izmot veszítesz

A fogyás során természetes, ha az izomból is veszít a szervezet. Az izmok hétszer annyi energiát használnak fel, mint a zsír, így az izomvesztés a fogyókúra során veszélyes, mert a kevesebb izommal az addig bevitt kalória már sok lesz. Harcolj azzal, hogy a kalóriát tovább csökkented (ha több izmot szeretnél égetni), vagy kezdj sportolni, hogy visszanyerd az izmokat!

3. A diétád túl sok korlátot szab

Az extrém diétás segítenek fogyni, de nem hosszú távon. Amikor gyorsan próbálsz fogyni egy extrém diétával, a szervezeted egy idő után megpróbál tartalékolni, és zsír formájában raktározza el az energiát. Hosszú távon az ilyen diéták miatt emésztési zavarok alakulnak ki és csökkent energiaszint. A legtöbb nőnek minimális szinten szüksége van 1200 kalóriára egy nap. Ha ez alá mész, az veszélyes!

4. Nem alszol eleget

A hormonháztartásod, így az éhségért felelő hormon szintjét is befolyásolhatja az, ha nem alszol eleget. A rendszeres éjszakázós programok jelentősen csökkenti az energiaszintet, mely befolyásolja fogyási terveidet is.

5. Valami mögöttes egészségügyi panaszod van

Ez a legszerencsétlenebb oka annak, hogy nem sikerül fogynod. Sajnos előfordul, hogy van valami rejtett egészségügyi probléma vagy betegség a háttérben. Ez lehet például pajzsmirigy alulműködés, ami miatt lassul az anyagcsere, a fogyás pedig elmarad. Ilyen vagy ehhez hasonló hormonális probléma egyik jele lehet az, hogy nem sikerül fogynod, bármilyen keményen is próbálkozol.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X