Főoldal > EGÉSZSÉG > Soha ne kérj jeget az italodba

Soha ne kérj jeget az italodba

jégjeges italkoktél
0

Írta:

Ha bedobsz egy italt a csajokkal, nagy rá az esély, hogy nem csak epres limonádét, karibi koktélt vagy szódát, hanem jeget is kapsz a poharadba. Hogy ez miért baj? Cikkünkből kiderül.

A legnagyobb orvosi egyetemek nemrégiben alaposan megvizsgálták azokat a jégdarabokat, melyeket különböző éttermekben, bárokban és kávézókban kapunk az italunkba, és megdöbbentő tényeket tártak elénk.

Arról ugyanis eddig fogalmunk sem volt, hogy a jeges lattéba kapott jégdarabkák nagymértékben tartalmaznak emberi végterméket. Pontosabban olyan coliform baktériumokat, melyek önmagukban általában nem okoznak súlyos betegségeket, de jelenlétük azt jelzi, hogy a víz, melyből a jég készült, ürülékkel szennyezett. 

47311407 - young pretty sexy girl drinking cold beverage outdoor in beach cafe

Ám ez még semmi! Az emberek többsége ugyanis azt hiszi, hogy a jégtároló hűtőkben olyan hideg van, hogy semmilyen baktérium és szennyeződés nem tapad meg bennük. Egy friss kutatás viszont bebizonyította, hogy ez egy hatalmas tévedés.

A toxikus hatású penész ugyanis nagyobb eséllyel jelenik meg egy fagyasztógépben, mint egy publikus illemhelyeken – a legtöbbször pedig csak akkor tisztítatják ki az éttermek, mikor olyan feketés kezd lenni, hogy az elszíneződés a jégkockákra is hatással van. Ugye, mennyire undorító?

Ha abba is belegondolsz, hogy a fagyasztógépbe betelepedő penésznek és a coliform baktériumot tartalmazó jégkockáknak milyen káros hatásai vannak (hogy csak néhányat említsünk: gyomorrontás, bélfájdalmak, hasmenés, ételmérgezés), tutira nem fogsz többé jeget kérni az italaidba.

Well&fitt tipp: Megsúgjunk még egy titkot? Egy gyorséttermi lánc anonim felmérése szerint is messze a jéghűtő a legundorítóbb dolog, amit az ott dolgozók láttak, ezért ha lehetőségük van rá, sosem raknak jeget a saját italjaikba – már csak emiatt is megéri langyosan inni a kóládat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X