Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 természetes csodaszer allergia ellen

7 természetes csodaszer allergia ellen

allergiaegészség
0

Írta:

Már minden praktikát kipróbáltál az allergia ellen? Mi biztosan tudunk újat mondani.

Tavasz közepén járunk, mikor rügyeznek a fák, nyílnak a virágok és… az orrunk is megállíthatatlanul elkezd folyni. A legújabb kutatások szerint viszont gyógyszeres készítmények nélkül is akad pár enyhítő megoldás az allergiára. Próbáld ki a következő praktikákat, és számolj be az eredményekről kommentben.

1. Acsalapu

Hallottál már a vörös acsalapuról, vagyis a petasites hybridus-ról? Ez a kevésbé ismert gyógynövény orvosilag is bizonyítottan csökkenti az allergiás tüneteket (vagyis a náthát, az orrváladékozást és a szemkönnyezést), de a migrénes fejfájást is hatékonyan enyhíti. Itt az ideje egy kis acsalapu forrázat készítésének.

2. Eukaliptusz

Egy 2010-es kutatás szerint az eukaliptusz száraz leveleiből készült olaj csökkenti a szervezetben lévő gyulladást és megszünteti a köhögési ingert, ami miatt a tavaszi allergiaszezon is elviselhetőbb lesz. A maximális hatás érdekében csepegtess belőle egy keveset a mellkasodra is.

3. Almabor

Nagyanyáink kedvenc allergia elleni praktikái közé tartozott, jótékony hatása miatt pedig ma sem ment ki a divatból. Nincs más dolgod, mint egy csészényi vízbe 3 evőkanál almabort tenni, majd a keveréket meginni – a gyógynövényes mix erősíti az immunrendszert, javítja az emésztést és kitisztítja a légutakat!

4. Tengervizes só

A tengervizes sós orrsprayk pillanatok alatt kidugítják a légutakat, és naponta többször is lehet őket alkalmazni – egyedüli mellékhatásuk, hogy a kipirosodott, gyulladt orrlyukat kicsit csípheti a folyadék. Szakértők szerint tünetmentes allergiásoknak is javaslott az alkalmazása.

5. Quercetin

A természetes bioflavonoid megakadályozhatja az allergia fő okozójának, a hisztaminnak a termelődését, ami miatt gyulladásokkal sem kell szembenéznünk. Legnagyobb mértékben citrusokban, brokkoliban, áfonyában, vörös szőlőben, paradicsomban, meggyben és ribizliben található meg, ezért próbálj sokat enni ezekből a zöldségekből, gyümölcsökből.

6. Csalán

A quercetinhez hasonlóan blokkolhatja a hisztamin termelődését. Tinktúraként, kapszulaként és teaként való alkalmazása is egyaránt hatásos. A leghatásosabb eredmény elérése érdekében fogyaszd naponta, akár előre elkészítve, munka közben is.

7. Probiotikumok

A tavaszi allergiaszezon rendesen legyengítheti a szervezetünket. Ezért érdemes minél több jótékony baktériumot fogyasztanunk, melyek a gyomrunkba érve kifejtik gyógyító, immunerősítő hatásaikat. A probiotikumokat erjesztett, élőflórás termékek rendszeres fogyasztásával, valamint magas minőségű probiotikumos kapszulák szedésével tudjuk bevinni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X