Főoldal > EGÉSZSÉG > Kiderült, mi történik, ha kihagyod a reggelit

Kiderült, mi történik, ha kihagyod a reggelit

étkezésreggeli
0

Írta:

A reggeli nagy rohanásban, gyakran elfelejted a nap legfontosabb étkezését? Lehet, hogy nem is okozol akkora problémát vele, mint gondolod!

Mindenhol azt hangoztatják, hogy a nap legfontosabb étkezése a reggeli, amit soha nem szabad kihagyni. Egy amerikai kutatócsoport most utánajárt, tényleg a olyan fontos-e a nap első étkezése, mint azt eddig hittük.

A kutatás

Az orvosok 17 egészséges embert vizsgáltak meg három különböző napon. Az első nap a reggelit hagyták ki, a második nap mind a három étkezést megtartották, az utolsó napon pedig a vacsorára nem ettek semmit. Meglepő módon a fehérje- és a zsírbontásuk is szinte az összes napon nagyon hasonló volt, ami nagyon váratlanul érte a kutatókat.

Arra jutottak, hogy résztvevők több kalóriát égettek el, ha egyetlenegy étkezést sem hagytak ki, és az inzulin elválasztásban és a fizikai aktivitásban sem volt akkora eltérés. Viszont ha elmulasztották a reggelit, akkor az inzulinrezisztencia értékeik egy kicsit magasabbak voltak, de ez szerintük egyáltalán nem akkora elváltozás, ami miatt bárkinek is aggódnia kéne. Tehát szerencsére nem akkora tragédia, ha kihagyod a napindító étkezést.

via


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X